Разкриха самоличността на един от най-издирваните серийни убийци в САЩ,

...
Разкриха самоличността на един от най-издирваните серийни убийци в САЩ,
Коментари Харесай

Разкриха самоличността на един от най-издирваните серийни убийци в САЩ

 Разкриха самоличността на един от най-издирваните серийни убийци в Съединени американски щати, прочут като Зодиак. Екип от експерти, наименуван " The Case Breakers ", открил, че нарушителят се споделя Гари Франсис Пост и е умрял в края на 2018 година, оповестява Fox News, представен от Нова ТВ. В хода на дългогодишно следствие специалистите са разкрили нови доказателства - фотоси, показващи белези по челото на килъра, идентични с тези от фоторобот на Зодиака.

Подробно разшифриране на писмата му също е помогнало да се разкрие самоличността на фанатика. Освен това, на едно от местопрестъпленията е открит ръчен часовник с пръски багра. Предполага се, че килърът го е носил. Оказва се, че Гари Пост е работил като бояджия повече от 40 години. Зодиака тероризира Северна Калифорния в края на 60-те и началото на 70-те години.

Първото си ликвидиране прави през 1968 година, като прострелва млад мъж и момиче. С него са свързани общо 5 убийства, само че самият той си приписва още 37.

Престъпникът закупи популярност, откакто стартира да изпраща известия до редакциите на вестниците в Сан Франциско, в които поема отговорност за закононарушения и заплашва да извърши нови. Наречен е Зодиак, тъй като подписва писмата със знак под формата на зачеркнат кръг. Някои от известията съставляват криптограми и са разчетени доста години след изпращането им.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР