Френски разкопки не откриха тела на екзекутирани германски войници от Втората световна война

...
Разкопки за телата на десетки германски окупационни войници, за които
Коментари Харесай

Разкопки за телата на десетки германски окупационни войници, за които се твърди, че са били екзекутирани в Централна Франция от бойци на Съпротивата през 1944 г., не са открили никакви останки, съобщиха властите в четвъртък.

„След разкопките районът се оказа празен. Скалистите вени на 1,7 метра (шест фута) под земята биха могли да обяснят радарните ехота, записани на мястото“, каза префектурата в департамента Корезе.

Местните власти казаха през юли, че е идентифициран потенциален „масов гроб“ близо до Меймак в Корез, след като 98-годишен бивш боец ​​от Съпротивата излезе публично с твърдения за убийствата.

Въпреки че през 60-те години на миналия век са открити 11 тела, се смята, че групата затворници е наброявала 46 германци, плюс една французойка, заподозряна на сътрудничество.

Бившият боец ​​Едмонд Ревейл каза пред AFP, че малката група на Съпротивата, само с около 30 членове, е трябвало да убие германците, защото не е имала средствата да ги държи в плен.

„Ако бяхме позволили на Германците си тръгват, щяха да унищожат Meymac“, каза той.

Последното търсене на гористата местност откри някои реликви от Втората световна война, включително 20 куршума и гилзи от френски, немски, американски и швейцарски оръжия отпреди 1944 г. , както и пет монети отпреди 1943 г.

„Тези елементи потвърждават присъствието на група бойци от Съпротивата на това място през 1944 г.“, каза префектурата.

Въпреки това, „търсенето около мястото, където са намерени тези предмети, направи не позволява идентифицирането на каквито и да било човешки останки“, се добавя в него.

Съвместните френско-германски разкопки са прекратени, но префектурата каза, че ще има допълнителен анализ на проникващи в земята радарни и топографски данни, както и исторически документи.< p>Всяка нова информация може да предизвика допълнителни разкопки, се добавя.

Френската национална служба за бивши бойци и жертви на войната (ONACVG) ръководи издирването този месец в сътрудничество с германския орган за военни гробове VDK.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР