Разкопки в близост до Западната стена в Ерусалим разкриха подземен

...
Разкопки в близост до Западната стена в Ерусалим разкриха подземен
Коментари Харесай

Археолози се натъкнаха на подземен комплекс отпреди 2000 години в Ерусалим

Разкопки наоколо до Западната стена в Ерусалим разкриха под земята комплекс, който е бил прокопан в скалата преди 2000 години, оповестява Българска телеграфна агенция.

Той е формиран от няколко стаи и наподобява е бил употребен от локалните поданици преди разрушаването на Втория храм от римляните през 70-а година Сл.Хр.

Израел постанова карантина за посетителите от няколко европейски страни

Структурата напълно е била покрита от мозаечен под на социална постройка, издигната през византийския интервал преди към 1400 години.

Археолозите дефинираха откритието си като неповторимо, като още не са сигурни с каква цел е бил употребен подземният комплекси. Те към момента се питат какво е наложило да бъдат вложени такива големи старания при прокопаването му в твърдата канара за оформянето единствено на няколко стаи. На мястото на разкопките, водени от Барак Моникендам-Гивон и Техила Садиел, били открити също съдове за готвене, остатъци от маслени лампи, неповторима каменна чаша, присъща за интервала на Втория храм и каменно корито, употребявано за ритуално филтриране.

Западната стена е единствената, която се е запазила след разрушаването на Втория храм и е считана за най-свещеното място за изповядващите юдаизма, напомня организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР