разказва за всички луди теории, които хората са измислили, и

...
разказва за всички луди теории, които хората са измислили, и
Коментари Харесай

Защо стрелките на часовниците от рекламите показват винаги 10:10 - митове и реалности

споделя за всички луди теории, които хората са измислили, и истината, която изяснява за какво позицията 10:10 е съвсем постоянно подобаващият миг за правене на снимки на часовник.

Разгледайте всички часовници, показани на фотографията. Освен обстоятелството, че всички те са TAG Heuer Autavia, какво е общото сред тях? Това е времето - 10 часа и 10 минути. Това са единствено няколко часовника, които ни демонстрират 10:10. Ако търсите в Гугъл думата „ часовник “, множеството от резултатите с изображения ще разкрият циферблати с показан час 10:10. В случай, че сте измежду любопитните хора, които са се пробвали да декодират „ 10:10 “, дано просто го кажем – няма безапелационна или безспорна причина за това. Най-често тази позиция на стрелките се употребява, с цел да се разкрие ясно логото и името на марката, изписани на циферблата, само че има и шантави теории, за които описваме по-нататък.
-->
С течение на времето хората са имали някои луди теории, с цел да обяснят за какво. Някои даже стигат до такава степен, че свързват 10:10 с 10 октомври, наричайки го „ Международен ден на часовниците “. Очевидно това не е публично прието или следено някъде, само че е забавно да се знае степента на въображението на хората, с цел да се опитат да обяснят този феномен. От смъртни случаи и изобретения до война и победа, теориите може да наподобяват правдоподобни до известна степен, само че в множеството случаи са просто странни.

Теориите за 10:10

1. Изобретателят на часовника.

Някои считат, че в 10:10 е умрял изобретателят на ръчните часовници и затова изобразяването на циферблати, показващи това време, е респект към него. Теоретизират се освен за неговата гибел. Оказва се, че някои даже споделят, че той е роден по това време и по тази причина е настроил изобретението си на 10:10. Някои даже теоретизират, че 10:10 е часът на неговия миг „ еврика “ и това е първото вярно време, което демонстрира работещ часовник. Истината е, че няма човек, на който да се припише единствената заслуга за изобретяването на актуалния ръчен часовник. Въпреки че холандският математик и академик от 17-ти век Кристиан Хюйгенс, който изобретява първия часовник с махало, постоянно получава това отличие, в действителност поредност от изобретения и разработки в продължение на епохи са довели до това, че часовникът е подобен, какъвто е през днешния ден. Освен това няма явен или доказан запис за времето, когато Хюйгенс е изобретил първия часовник с махало.

2. Мъртви американски президенти.

Разбира се, не би трябвало да е изненада, че Америка сложи 10:10 в историята си и някои от тях настояват, че повода да виждаме това като час на множеството фотоси на часовници е, че това е времето на гибелта на президента Ейбрахам Линкълн. Някои даже избират различен обичан президент от различен век, президента Джон Кенеди. И двамата са били убити и затова са напуснали света „ преди времето си “, което придава на времето на гибелта им в допълнение значение. Това не е толкоз пресилена мисъл, като се замислим. Америка е суперсила в по-голямата си част и тя в действителност изиграва инструментална роля в проправянето на пътя за капитализма. Следователно не е малко евентуално тяхното въздействие за това да се вижда 10:10 във образното показване на артикули като часовници. И даже в случай че Швейцария е безспорната столица на часовникарството, Америка към момента е може би най-големият пазар за часовници. Истината обаче е, че нито един от горепосочените мъртви президенти не е умрял в 10:10. Линкълн е прострелян в 22:15 и умира в 7:22 сутринта. Кенеди е прострелян в 12:30 ч. и е разгласен за мъртъв в 13:00 ч.

3. Час на гибелта.

Когато има нещо толкоз необичайно необяснимо като времето, в което се фотографират часовниците, явно хората отиват напряко към нещо толкоз злокобно като гибелта. Друга известна доктрина още веднъж е за емблематична американска персона – доктор Мартин Лутър Кинг младши. Хората допускат, че 10:10 е часът на гибелта на деятеля и лицето на Американското придвижване за цивилен права. Истината е, че доктор Кинг е прострелян в 18:01 и е разгласен за мъртъв в 19:05.

4. Най-голямата покруса.

Бедствието продължава в този лист от теории. Това надвишава емблематичните персони и е за опустошителната загуба на почтени животи, с доживотни медицински проблеми. Това е хвърлянето на атомните бомби над Хирошима и Нагасаки, методът на Америка да накара Япония да признае провалянето си и по този метод да постави завършек на Втората международна война. Хората теоретизират, че 10:10 е това, което виждаме на фотосите, тъй като това е времето, когато е хвърлена една от двете бомби. Истината е, че атомните бомби са хвърлени в 8:15 сутринта и 11:02 сутринта, на 6 и 9 август 1945 година, надлежно над Хирошима и Нагасаки.

5. Символ на успеха.

Втората международна война също способства за тази доктрина. След като съюзническите сили побеждават, възприятието за позитивност и вяра довежда до потреблението на буквата „ V “ като знак на успеха. Някои допускат, че 10:10 на часовник наподобява като " V " и по тази причина времето на часовниците, изобразени след войната, е предопределено да илюстрира този дух на победа и вяра. Сега няма солидни доказателства, които да дискредитират тази доктрина, тъй че може да има малко истина. Човек не може да бъде изцяло сигурен.



Истината зад 10:10

Тези, които фактически гледат ръчни часовници, снимани за реклами и каталози, не приписват тъкмо 10:10 на някоя от горните аргументи. Повечето от тях просто следват нормата, без въпроси. Някои следват точните инструкции, избрани от марките, към които принадлежат часовниците. Такъв е казусът с часовниците Timex. Твърди се, че марката Timex е твърдяла, че индустриалната норма в един миг е била да се снимат всички часовници в 8:20. Това обаче кара циферблата на часовника да наподобява като че ли е навъсен. Следователно това е обърнато, с цел да демонстрират всички часовници Timex времето 10:09:36. Всъщност това е насоката, която следват, даже когато става въпрос за обрисуване на техните цифрови часовници.

Въпреки това, повода зад 10:10 може или не може да покаже благополучен или позитивен „ израз “ за множеството марки часовници. Едната причина, с която множеството от тях евентуално биха се съгласили, е фактът, че 10:10 демонстрира на практика всеки детайл от лицето на часовника допустимо най-ясно. Стрелките не се застъпват и не се доближават, с цел да могат да покажат формата и дизайна си по най-хубавия метод. Дори дизайнерските детайли в противотежестите на задната част на стрелките могат да се видят ясно на 10:10. Освен това марките постоянно демонстрират своето лого или име на сбирка тъкмо под позиция 12 часа, което прави 10:10 най-подходящата позиция за демонстриране на гордостта на логото на един марков мъжки или дамски часовник. Други детайли, като прозорци за дата, броячи на хронограф и други знаци са склонни да се появяват на позиции три, шест и девет часа, тъй че стрелките на 10:10 подсигуряват, че изгледът на тези детайли остава безконтролен.

Така че истината е елементарна. Всичко е въпрос на хармония и изясненост. Часът в 10:10 ви демонстрира циферблата на часовника по допустимо най-хубавия метод, по който може да се види. Това явно е правилно за множеството аналогови циферблати на часовници. Въпреки това, когато Apple пусна своя към този момент необятно известен Apple Watch през 2015 година, те също избраха да изобразят циферблатите си на 10:09. Те споделят, че това е респект към механичните часовници, които предшестват Apple Watch и други интелигентни часовници. Въпреки това, Apple в никакъв случай не е наричала Apple Watch смарт часовник, защото те желаят да се преглежда просто като часовник с спомагателни и усъвършенствани механически характерности - естествена еволюция на ръчния часовник.

Изключения за 10:10

В свят, в който се съблюдават нормите, безусловно има изключения. Разбира се, историческите и пионерски марки избират да следват традицията, защото те ценят традициите доста високо. Насоките са да демонстрират фотографии на часовниците си тъкмо в 10:11:31, както ще бъде видяно във всяко публично изображение на доста марки часовници.



Chasovnici-bg.com описват и още.

Някои марки избират да вършат нещата по друг метод. Най-често срещаната причина явно е същата като тази за какво 10:10 е нормата – естетиката. Понякога циферблатите на часовника демонстрират името на марката на позиции, разнообразни от 12 часа, а от време на време може да има знаци или екрани, които в действителност могат да бъдат отчасти скрити със стрелки в позиция 10:10. Например в Nomos Glashütte Metro Datum Gangreserve брандирането се вижда малко над девет часа, до момента в който знакът за запас на мощ е сред 12 и 1 часа. В този случай показваното време е 11:12, тъй че гордо да рамкира екрана на аварийна мощ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР