Разказ за хора, които твърдят, че са измамени от жена,

...
Разказ за хора, които твърдят, че са измамени от жена,
Коментари Харесай

„GLAS с Тина Ивайлова“: Потърпевши са измамени с хиляди левове от жена, представяла се за служител на ГДБОП

Разказ за хора, които настояват, че са излъгани от жена, която по техните думи се показва за чиновник на ГДБОП.

Представя се също с разнообразни имена. От историите на пострадалите разбираме, че тя се внедрява в разнообразни обществени групи и по ред аргументи желае пари „ назаем “ от хората, след което постоянно не им ги връща.

Вижте техните истории, както и дамата, за която те настояват, че е измамница. Кадрите с нея са от скрита камера.

Хората са излъгани съвсем по еднакъв метод. Свързва ги това, че всички те са дали пари на жена, която се показва за антимафиот от ГДБОП, а в действителност е някогашен дълготраен чиновник на Агенция „ Митници “.

Представя се с разнообразни имена, само че същинското и име е Ралица Василева. Преди няколко дни мъж, който твърди, че е пострадал разгласява този пост със фотоси в една от обществените мрежи.

По данни на Министерство на вътрешните работи против Ралица Василева има подадени десетки тъжби в съвсем всички районно управление (на МВР) в София, също и в региона. Тя не отхвърля тези обстоятелства, а в противен случай.

От информация, доказана от Министерство на вътрешните работи, разбираме, че в 7 районно управление (на МВР) против Ралица е образувана  кореспонденция за отнемане, която е предадена на Софийска районна прокуратура. По нея към момента се води следствие. В 5 районно управление (на МВР) е формирана и друга кореспонденция, която е прекъсната от прокуратурата. Тя е за машинация посредством възбуждане, поддържане на подвеждане. В други от случаите даже са заведени каузи, които са прекъснати. Като при тази жена, която е някогашен сътрудник на Ралица. Крием самоличността й, тъй като е държавен чиновник.

„ Ралица Василева я познавам от 2008 година. Моя другарка, надлежно и колежка в Агенция " Митници ", до момента в който не се случиха и при мен нещата. 2017 година ми показа, че са си купили апартамент, към който жилището принадлежи под земята гараж. само че не им доближават средства. Сумата беше 20 000 лв.. И по този начин в продължение на една седмица ме молеше. Изтеглих заем и дадох. Имах и едно жилище, което се наложи да го продам. Тя пристигна, стартира да припада. Започна да ми споделя, че синът ѝ е доста зле, че му следва интервенция, има проблеми фамилни, че мъжът ѝ ще я напуща. Тя правеше страшни подиуми, извънреден манипулатор и аз взех решение да ѝ оказа помощ за следващ път. Колко пари ѝ дадохте? 25 000 евро. Спря да заплаща заема. Беше уволнена дисциплинарно от съответната администрация “, изясни пострадалата.

Следват каузи, а правосъдната сага продължава няколко години. Делата са прекъснати поради липса на задоволително доказателства.

„ Много добър манипулатор, извънредно. В момента, в който разбра, че съм взела застраховката на детето, която бях направила застраховка " Живот " сподели, че мъжът ѝ я малтретира Застраховката беше 5 хиляди лв.. Дадох ѝ ги всичките. Последва - „ Сега ще ти ги върна. След една седмица брат ми ще ти ги даде. В болница съм с едното дете, по-късно болница, с другото дете, майка ѝ със счупена ръка, щерка ѝ със счупена ръка “. С годините непрестанно излизат нови и нови хора. Не съм пускала тъжба, тъй като нямам никакъв документ “, изясни друга пострадала.

Хората които се свързаха с екипа ни  приготвят групова тъжба, която да внесат  в прокуратурата. Някои от тях са били доброволци в издирването на Александър от Перник, който изчезна през ноември предходната година. Запознанството им стартира от   Facebook групата " Да намерим Сашко ", както и от общия радио канал в приложението Zello, където за пръв път чуват гласът на Ралица.

„ Ралица, която в действителност ние в началото познавахме като Светослава, след това като Рая, се внедри към нас около търсенето на Сашко. С прелестния ѝ глас и интелигентното ѝ изявление се показа за чиновник на ГДБОП. Беше споделила, че Сашко е видян на Централна гара, тя е изискала със служебната си карта камерите от Централна гара и ги е гледала. Детето не е било там. След  това дори е имала проблеми в службата. Всъщност завоюва доверието на множеството доброволци, тъй като сподели, че е съученичка на Тодор Тодоров “, изясни Мирела Делчева.

„ Сумата от хората, с които ние имаме контакт досега, е жестоко към 500 000 лв. “, добави Делчева.

Криминалният психолог Тодор Тодоров отхвърли да е учил с нея и не я познава.

„ Това да се показва, че ми е близка или съученичка е Меко казано не е аморално, то е цялостна скотщина, тъй като това не е правилно “, добави Тодоров.

„ Това, че се показва не е закононарушение по Наказателен кодекс, въпреки че в тази ситуация, в случай че това е по този начин,  има някаква възможност аз да и потърся отговорност, по тази причина че ми уронва името и престижа, само че е закононарушение по тази причина, че взима от хората пари и ги заблуждава, че ще им ги върне и в действителност не им ги връща “, уточни престъпният психолог.

„ 30 индивида правехме сметка да създадем едно съдружие, което да се занимава с доброволни действия щедрост. Тя изготви множеството документи за сдружението и се ангажира посредством неин юрист да го записва в Търговския указател. Има снимани персонални карти на много от нас. Сдружение няма. През цялото това време обаче самостоятелно е комуникирала с множеството от нас. И надлежно ни е желала пари. Първите 2 000 лв., които дадох, да ми направи една услуга. Другите пари ми ги взе, тъй като синът на нейна другарка Светла го бяха хванали с трева и тя би трябвало на сътрудниците си да даде пари, с цел да измъкне момчето. Общо 7 000 лв. “, добави Делчева, пострадала.

Измамата с Мария Танова минава през сходни пояснения.

„ Каза, че в ГДБОП има иззети цигари и сподели,  че това нещо го прави от години и че е вървежно. Всеки би се съгласил да изкара пари. Вечно измисляше нещо около заплатата ми. 1300 и ги дадох вкупом, цялата ми заплата. Тогава на идната заплата й дадох 500 лева Пращала също веднъж 750, веднъж 500. Винаги си намираше някакви неща неприятни, които са се случили с нея, с цел да я скърбя и с цел да и ги дам “, изясни Танова.

Ралица сподели документ за унаследен парцел, който и следва да продаде, обяснявайки,че по този начин счита да върне парите, които дължи. Пред екипа ни звъни на мъж, с цел да ни потвърди, че от него също е взела пари, само че ги е върнала. Мъжът удостоверява. Други обаче нямат този шанс.

Уговорката ни с Ралица Василева беше, когато се срещнем с хората, тя да даде нейната гледна точка  за всеки един от случаите. Ден след нашата среща обаче, тя смени персоналната си карта и отпътува за Германия, потвърдиха наши източници от Министерство на вътрешните работи. Потърсихме я по телефона и даде обещание среща, на която не се яви. Такава среща не се състоя и седмица по-късно, Ралица не отговоря на нашите позвънявания. Показвам още чатове с нея. В същото време с екипа ни с свърза  детективът Мартин Манев, който ни заяви, че Ралица е потърсила контакт с него, тъй като:

„ Приехме я в офиса, като показа с нас, че към Великден незнайни лица са налепили входа на родителите и автомобила с разнообразни надписи, че е измамница и дължи много пари на разнообразни хора. Стигнахме до такава степен в връзката, че тя ме попита дали ви познавам. И непосредствено ме попита дали има алтернатива да си заплати, че може да даде не повече от 10 хиляди лв. за това да се спре предаването “, изясни Манев.

Мартин Манев споделя, че до часа на уговореното ни изявление е получил десетки позвънявания от Ралица.

Втора седмица Ралица Василева е в чужбина, по наша информация полета и за Германия е бил на 3 юни. Дали ще удържи на думата си този път за среща с екипа ни, следва да разберем.

„ Тук е хубаво да моля към  други мои сътрудници от този отрасъл: преди да се поеме случай или проблем, е хубаво да си изследваме клиентите, тъй като несъзнателно можем и ние да сме съпричастни към закононарушение. Ако беше платила да търсям лицата, които са и налепили автомобила най -вероятно тези пари щяха да бъдат отнети от някой почтен човек “, разяснява детективът.

А пострадалите се надяват се стигне до правдивост и наказване, с цел да се покаже, че това не може да продължава да се случва.

На ход са институциите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР