Разходите за отбрана на Китай през 2023 г. ще се

...
Разходите за отбрана на Китай през 2023 г. ще се
Коментари Харесай

Китай обяви рекорден военен бюджет

Разходите за защита на Китай през 2023 година ще се усилят със 7,2% до 1 553,7 милиарда юана (225 милиарда долара), съгласно проектобюджета на страната за настоящата година, показан на откриващата сесия на Националния национален конгрес.

В събота представителят на сесията Уанг Чао съобщи пред кореспонденти, че „ нарастването на разноските за защита е обвързвано с нуждата да се отговори на комплицираните провокации пред сигурността “, пред които е изправен Китай, както и да се изпълнят „ уговорките на страната като велика мощ “. Бюджетът за защита на Китай се усили със 7,1% през 2022 година и с 6,8% на годишна база през 2021 година

Премиерът на Държавния съвет на Китай Ли Къцян, който показа проекта за социално-икономическо развиване на страната на откритата в Пекин сесия на Националния национален конгрес, съобщи, че темпът на напредък на Брутният вътрешен продукт на Китай за актуалната година е избран на 5 %.

Той означи, че през 2023 година се възнамерява инфлацията да бъде 3%, а бюджетният недостиг – 3% от Брутният вътрешен продукт, „ което е с 0,2 процентни пункта повече от миналогодишния индикатор “.

Равнището на записаната безработица в страната за тази година ще бъде към 5,5%, като за поддържането на това ниво се възнамерява да бъдат основани към 12 млн. нови работни места.

Китайското държавно управление е съумяло да реализира ритъм на напредък на Брутният вътрешен продукт от 3% през 2022 година макар многочислените провокации, в това число нуждата от превъзмогване на пандемията от ковид, съобщи китайският министър председател Ли Къцян в отчет при откриването на сесията на Националния национален конгрес в Пекин.

Той съобщи, че равнището на безработица в градските региони е спаднало до 5,5% в края на годината, а общият импорт и експорт на артикули се е нараснал със 7,7%.

Равнището на бюджетния недостиг се управлява на 2,8%.

Платежният баланс остава уравновесен, „ а обменният курс на юана е релативно постоянен измежду главните международни валути “.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР