Разходите на Руската федерация през 9-те месеца на пълномащабна инвазия

...
Разходите на Руската федерация през 9-те месеца на пълномащабна инвазия
Коментари Харесай

Форбс: Войната топи бюджета на Русия

Разходите на Руската федерация през 9-те месеца на пълномащабна инвазия и война против Украйна възлизат на към 82 милиарда $, което се равнява на към една четвърт от годишния ѝ бюджет, заяви " Форбс ".

Отбелязва се, че за Кремъл " военната сметка " за идната година може да се окаже прекомерно висока, защото личните му запаси за военни потребности са на привършване.

Похарчените от Москва 82 милиарда $ от 24 февруари до момента включват директните разноски, нужни за поддръжка на военната експанзия против Украйна, само че сумата не включва постоянните разноски за защита или загубите в стопанската система.

Като се има поради, че приходите в съветския бюджет през 2021 година са 340 милиарда $, сегашната сума от " военния чек " се равнява на към една четвърт от годишния бюджет.

Продължаването на пълномащабната експанзия за Кремъл в този момент изисква повече пари, като се има поради намаляването на приходите на съветския федерален бюджет от експорт на нефт и газ, загубата на огромна част от газовия пазар на Европейски Съюз след прекъсването на доставките по " Северен поток " и глобите върху съветския нефт, които ще влязат в действие през декември.

Според анализатори разноските на Русия за военни разноски са се удвоили тази есен и към този момент изискват най-малко 10 милиарда $ месечно.

Руската федерация харчи приблизително по към 200 $ дневно за своя боец. Общите разноски за заплати на военните, участващи в сраженията, са към 2,7 милиарда $ след мобилизацията.

Докато през лятото размерът на обезщетенията, които би трябвало да бъдат изплатени на починалите и ранените, се оценяваше на към 1 милиард $ месечно, през последния месец на войната той надвишава 3,5 милиарда $.

Според разнообразни оценки Русия е употребила сред 10 000 и 50 000 снаряда дневно във войната си против Украйна, което в парично изражение възлиза на повече от 5,5 милиарда $.

Руснаците са изстреляли повече от 4000 ракети по Украйна. Средната стойност на един подобен план е 3 милиона $.

Русия е изгубила 278 бойни самолета в Украйна на междинна стойност 18 млн. $ и 261 хеликоптера на междинна стойност 10,4 млн. $. А общите загуби на съветската военна авиация в парично изражение възлизат на 8 милиарда $.

Русия също по този начин е изгубила съвсем толкоз танкове, колкото е имала преди пълномащабното навлизане (2897 от към 3300 към 24.02). Сега Кремъл се пробва да възвърне оборудването, което е било съхранявано в продължение на десетилетия и се нуждае от обилни усъвършенствания и финансови разноски.

Общо всички загуби на съоръжение през 9-те месеца на огромната война костват на Русия 20,8 милиарда $.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР