Разходите на общинското дружество Градски транспорт във Варна са се

...
Разходите на общинското дружество Градски транспорт във Варна са се
Коментари Харесай

Градски транспорт Варна с 3-4 пъти по-високи разходи, няма да съкращава курсове

Разходите на общинското сдружение „ Градски превоз ” във Варна са се нараснали сред 3 и 4 пъти поради високите сметки за ток и поскъпналите горива. Въпреки това не се възнамерява да се редуцират линии и курсове, съобщи за Дарик шефът инж. Злати Златев.

„ Когато учениците са във почивка или се образоват онлайн, редуцираме рейсовете, които пускаме в допълнение за тях. Други ограничения не сме планували към този момент. Ако стане доста тежко състояние, тогава ще мислим какво да вършим ”.

Увеличените разноски се компенсират от средствата за аварийни елементи. Това обаче е краткотрайна мярка, показва Златев. Той се надява да бъдат взети ограничения на държавно равнище.

„ Сами не можем да се оправим. Очакваме да бъдат планувани обезщетения и дотации. Тенденцията е горивата да продължат да нарастват ”.

Златев добави, че „ Градски превоз ” не е сдружението, което може да предлага нарастване на цената билета. Според него препоръчаната концепция чужденците да заплащат по-скъпи билети е дискриминационна.

В момента тече конкурс за нов шеф за „ Градски превоз ”. Инж. Злати Златев няма да взе участие в него, защото ще се пенсионира.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР