Разхлабване на ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса се обмисля

...
Разхлабване на ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса се обмисля
Коментари Харесай

Разхлабване на ограничителните мерки срещу коронавируса се обмисля в Гърция

Разхлабване на ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид се обмисля в Гърция, оповестява електронното издание на гръцкия в. " Прото тематика ".

Валидността на в този момент настоящите ограничения изтича на 17 януари. Утре ще заседава експертният съвет, който би трябвало да реши какви да са идващите стъпки.

Въпреки че има растеж на инфекциите и броят на новоприетите пациенти в лечебните заведения е повишен, лекото протичане на новия вариант на вируса, основава предоставки за " позитивен сюжети " за допустимо усмиряване на пандемичната конюнктура доникъде на февруари.

Очакванията са, че някои от ограниченията ще бъдат удължени с още две седмици.

По отношение на заведенията и развлекателния бранш, които бяха съществено наранени, обаче се обмисля разхлабване на ограниченията. Плановете плануват музиката още веднъж да бъде позволена. Засега няма да бъдат отменяни другите ограничаващи ограничения за заведенията - възбраната за правостоящи, работа до 24 часа и наложително носене на маска от работещите в тях.

Според информацията се обмисля и да бъде повишен процентът на феновете, допускани в спортните уреди - от 10 на 20 на 100.

От 16 януари в действие влиза друга ограничаваща мярка - наложителната имунизация на хората над 60-годишна възраст. От момента на оповестяването ѝ са се ваксинирали над 180 хиляди души от тази възрастова група, добавя изданието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР