Разград. Две лопатарчета се родиха в зоопарка в Разград през

...
Разград. Две лопатарчета се родиха в зоопарка в Разград през
Коментари Харесай

Две лопатарчета се родиха в зоопарка в Разград

Разград. Две лопатарчета се родиха в зоопарка в Разград през това лято. С тях популацията от този тип животни доближи 7 екземпляра. Това оповестиха от пресцентъра на Община Разград . Двете лопатарчета са към този момент на към месец – първото е женско, родено на 13 юни, а второто е мъжко, родено на 18 юни. Те се отглеждат в една клетка с майките си и с двете еленчета, родени предходната година. С оглед сигурността им бащата е в друга клетка.

Това са първите новородени животни в разградския зоопарк през тази календарна година. В него се отглеждат към 100 животни от разнообразни типове. След осъществяване на нужните усъвършенствания на изискванията за развъждане на животните в осъществяване на рекомендации от Министерството на околната среда и водите предходната година зоопаркът получи петгодишен лиценз.

Надграждането по повод възстановяване на изискванията за животните обаче продължава, откри по време на визитата си в зоопарка заместник-кметът Мирослав Грънчаров. Извършва се подготовка по създаване на волиера за водоплаващите птици.
Работниците са ангажирани и с ремонт на покрива една от старите здания в зоопарка, която пострада при мощната стихия при започване на месеца, в нея не е имало жители на зоопарка, нанесените вреди от естественото събитие бяха единствено материални.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР