Разговорите за откриването на Културен център на Северна Македония в

...
Разговорите за откриването на Културен център на Северна Македония в
Коментари Харесай

Македония чака редовно българско правителство, за да си поиска културен център в Благоевград - Политика

Разговорите за откриването на Културен център на Северна Македония в Благоевград ще продължат след изборите в България, съобщи през днешния ден македонският министър председател Димитър Ковачевски.

Министерството на културата в Северна Македония е направило цялата подготовка за това и отчетът за откриването на културен център в Благоевград е импортиран в Министерството на външните работи, каза Ковачевски.

По думите му министърът на външните работи Буяр Османи е приказвал и с българския си сътрудник Николай Милков за откриването на подобен център, само че упованията са били, че в България ще може да бъде формирано държавно управление, договарянията с което ще могат да бъдат водени в по-дългосрочен проект.

Тези въпроси се разискват. Когато открихме офис на МИА (държавната осведомителна организация на Северна Македония) в София, това беше направено на основата на положителната воля на управляващите в София и Скопие. Имаме и Културен център в центъра на София, където се обитава и МИА, както България има културен център в Скопие с офис на Българска телеграфна агенция. Това е методът, по който две страни контролират връзките си в областта на информацията и обмена на културни полезности, съобщи още Димитър Ковачевски.

През октомври предходната година в Благоевград беше, само че той не се употребява с утвърждението на управляващите в Скопие и те - най-малко публично - не поддържат връзки с него.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР