Разговорите за кабинет не са детска игра - днес едно,

...
Разговорите за кабинет не са детска игра - днес едно,
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС на среща само с акад. Денков, очакват състав на кабинет до неделя


Разговорите за кабинет не са детска игра - през днешния ден едно, на следващия ден друго, би трябвало отговорност, съобщи Десислава Атанасова

„ Ако до неделя не ни се показа състав на кабинет ще считаме, че илюзията, че можем да приказваме съществено за устойчиво държавно управление не е лишена смисъл, т.е. всичко това е било илюзорно “, сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС след срещата с ПП-ДБ, на която трябваше да бъде обсъждана управническа стратегия.

В Народно събрание за срещата обаче пристигна единствено акад. Николай Денков:

„ Асен Василев не пристигна, макар неговото увещание пред мен. Това е проява по какъв начин те нямат сериозна ангажираност, не знам на какво се дължи “, уточни Атанасова. Председателят на ПГ на ГЕРБ сложи времи периоди пред „ Промяната “:

„ До края на утрешния ден (четвъртък) би трябвало да имаме всички секторни политики на двете предизборни платформи и стратегии в табличен тип с това какви ограничения, механизми и законодателство ще се наложи да вземем в едно общо държавно управление със споделена отговорност. Втората тематика е бюджет. Паралелно с диалозите на следващия ден за секторни политики дружно с Министерство на финансите ще ги поканим да участват по тематиката за закона за държавния бюджет. Всяка една политика на всяко едно ръководство би трябвало да е съобразено с финансирането.

На трето място си дадохме период до петък всички тези въпроси за бюджетна политика и секторни политики да бъдат показани на управленията на двете парламентарни групи, надлежно на органите на партиите. Поставихме като изискване и в границите на почивните дни да ни бъде възложен състав и конструкция на Министерски съвет, в случай че към момента ПП-ДБ смятат, че е редно ние да постъпим ексцентрично, да се откажем от първия мандат и да подкрепим втория. Ако и това не се случи в границите на тези периоди, ние имаме учредения да считаме, че те подхождат неофициално към това да формираме болшинство и общо ръководство “, уточни Атанасова.

„ Разбираме причините на ПП-ДБ, само че ние също имаме гласоподаватели, имаме и органи, не е елементарно решение да вървим към общо болшинство, само че в случай че го вършим в името на непоклатимост, то би трябвало да подхождаме отговорно. Ние подхождаме постоянно съществено. Разговорите за кабинет не са детска игра - през днешния ден едно, на следващия ден друго, би трябвало отговорност и решение “, добави Атанасова. „ С цялата отговорност, която имаме към страната подхождаме в този развой, тъй като най-лесно е мандатоносителят или първата политическа партия на два избора да стартира да води диалози с други. Много пъти сме казвали, че най-стабилна би била управническата формула с първата и втората коалиция. Всеки състав и конструкция на държавно управление следва да отразява това, че коалиция ГЕРБ-СДС е победител на два следващи избора “, добави тя.

Отделно пред публицистите спря и Николай Денков, който обаче беше сбит.

„ Срещата беше информативна. Обяснихме какъв е методът, с който ще подготвим стратегия на Министерски съвет, която не се явява като политическа стратегия, която би трябвало да се договаря. Важно е да създадем документ, който по-късно би могъл да получи поддръжка в Народното събрание, това изисква диалози сред специалистите “.

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР