Разговорите с Швеция и Финландия относно молбите им за членство

...
Разговорите с Швеция и Финландия относно молбите им за членство
Коментари Харесай

Турция подновява на 9 март разговорите с Швеция и Финландия за НАТО

Разговорите с Швеция и Финландия по отношение на молбите им за участие в НАТО ще бъдат обновени на 9-и март, заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу като в същото време още веднъж означи, че Стокхолм към момента не е извършил отговорностите си по меморандум, подписан предходната година, съобщи Ройтерс.

През януари Турция анулира диалозите със Швеция и Финландия по техните молби за участие, откакто датски извънредно десен политически политик изгори копие на Корана отвън турското посолство в Стокхолм, припомня организацията.  " Моите сътрудници ще участват на срещата, която ще се организира на 9-и март ", означи Чавушоглу по време на конференция в Анкара и добави, че срещата ще се организира в Брюксел.

Швеция и Финландия аплайваха предходната година за пакетно присъединение към Алианса, откакто Русия нахлу в Украйна. Молбата на Швеция обаче се сблъска с възражения от страна на Турция, като Анкара упреква Стокхолм, че е давала заслон на членове на терористични групи. Швеция, Финландия и Турция подписаха меморандума на срещата на върха на НАТО в Мадрид през 2022 година за стъпки във връзка с турската ратификация на молбите на двете скандинавски страни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР