Разговорите на премиера Бойко Борисов в Истанбул бяха официални, нищо

...
Разговорите на премиера Бойко Борисов в Истанбул бяха официални, нищо
Коментари Харесай

Рашидов разкри какво си казаха Борисов и Ердоган в Истанбул и защо премиерът нарече турския президент „Тайпи”

Разговорите на премиера Бойко Борисов в Истанбул бяха публични, нищо скрито няма. Нормално е да има и диалог на четири очи по-късно. Това съобщи шефът на културната комисия в Народното събрание Вежди Рашидов, който придружаваше министър-председателя на срещите му с президента и с премиера на Турция. „ Не зная кой различен назовава турския президент Тайпи. Има добра връзка с турското държавно управление и едно надълбоко сърдечно чувство за другарство. Когато има другарство сред хората, е обикновено да се употребяват дребни имена”, разяснява той пред bTV.

„ Малко хора знаят, само че аз върша изложения в Турция от 20-25 години. С Ердоган се познавам от времето, когато бе кмет на Истанбул. Обявен съм за национален художник на Турция”, сподели още Рашидов, обяснявайки неотлъчното си наличие до премиера по време на срещите му в Турция.

„ Борисов се трансформира в извънреден общественик. На тази маса се изиска газ за България, в енергетиката да се развият връзките, още веднъж да се подпише конвенция за културния продан. Това са все неща, които ние желаеме. Около час и нещо продължи срещата, тя беше доста приятелска”, акцентира Рашидов.

„ Харесвам дипломацията, която се води, би трябвало да има разговор. Борисов има неповторимата опция да бъде един от водачите, който е доста значим в Европейски Съюз, той да балансира Балканите, Турция също е на Балканите.

Тази дипломацията, която води Бойко Борисов, нервира доста хора, само че е знакова за света”, безапелационен бе той.

„ Борисов подмятна в диалога и нещо за задържаните публицисти, за свободата на словото сподели няколко думи и това малко задържа диалога. Премиерът застана зад свободата на словото и мисля, че те го схванаха.
Ако Борисов успее да реализира освобождението на арестуваните публицисти, мисля, че ще е доста хубаво”, показа още Рашидов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР