Разговорите между отделните политически партии са крачка в правилната посока.

...
Разговорите между отделните политически партии са крачка в правилната посока.
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Разговорите между отделните политически партии са крачка в правилната посока

Разговорите сред обособените политически партии са крачка в вярната посока. Това сподели водачът на парламентарната група на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на срещата, инициирана от Българска социалистическа партия, по отношение на бюджета за 2023 година.

" Разговорите сред обособените политически партии, сред разнообразни парламентарни групи са крачка в вярната посока. Диалогът сред власт и съпротива, разговорът сред власт и хората, разговорът сред институциите ние би трябвало да го възстановим. Благодаря за тази среща и за диалозите, които се водят въобще в 48-то Народно заседание. Имаме една огромна крачка напред в българския политически терен ", сподели още Мустафа Карадайъ.

" Евентуално ограниченията, които ще ги вземем и приемем според от периодите, които ние сложим, до към средата на 2023 година, само че тук седи и огромната въпросителна, обвързвана с постоянния кабинет. Каква ще бъде картината доникъде на 2023 година, дали ще има Народно заседание, което ще може според от тогавашната обстановка да прегледа, да преразгледа, да удължи или да ги спре тези ограничения. Тук има още една огромна въпросителна, която би трябвало да имаме поради, когато преглеждаме конкретиката, с цел да можем да бъдем по-адекватни и по-полезни ", изясни Мустафа Карадайъ.

" В тази обстановка, в която се намираме е доста рисково да отваряме бюджета. Ние споделяме тази философия, че при избрани параметри да създадем удължение на бюджета, тъй като, до момента в който няма изясненост за болшинство в Народното събрание за постоянен кабинет, заплахата всеки да подхожда с избирателен популизъм към бюджета е доста огромен, само че по този начин или другояче всичко това се натрупа на гърба на народа. И обществените ограничения, и задълженията, и всичко отново ще се заплаща от хората. Затова съгласно нас по-отговорното държание в тази обстановка да се положат оптимални старания за превъзмогване на политическа рецесия в страната и нов бюджет да не тръгваме да вършим, а както вие казахте, да забележим параметрите по удължение на настоящия бюджет ", добави Мустафа Карадайъ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР