Разговори може да има, само ако бъдат преосмислени форматът, съставът,

...
Разговори може да има, само ако бъдат преосмислени форматът, съставът,
Коментари Харесай

ГЕРБ към ПП-ДБ: Сменете подхода и състава на кабинета, разговорите не са в ледена епоха

" Разговори може да има, единствено в случай че бъдат преосмислени форматът, съставът, личностите, моделът, правилата и доверието. За да не стигнем до ледена ера, която с изключение на нас, ще замрази тотално и страната, приканвам Политическа партия и Демократична България за преосмисляне на всичко това, което изброих ", сподели Мария Габриел. 

" Нека бъдем ясни. Разочарованието в обществото е голямо. Недоверието в сътрудниците ни е голямо, страхът в администрацията е поразителен. От тази рецесия се излиза единствено с изпитание за доверие от страна на всички участници в обществено-политическия живот и цел. Ако същинската цел е да стабилизираме страната и да се погрижим за хората, всеки би трябвало да направи крачка обратно и да предложим работещо решение, което да носи обединяване и непоклатимост. Мандатоносителят е на ход да търси и откри поддръжка ", съобщи още Габриел. 

Тя отхвърли да отговори на журналистически въпроси, а след нея думата взе съпредседателят на ГЕРБ Томислав Дончев, като прикани ПП-ДБ за промяна на метода, само че също не отговори на въпроси. 

" Уважаеми сътрудници, сменете метода. Ако желаете, вземете образец от нас. Ние направихме всички вероятни и невъзможни взаимни отстъпки ", сподели той. 

" Имаме война сред институциите. Не може с 15% от народните представители да бъде получена цялата власт. Не е демократично. България би трябвало да има работещо държавно управление " м безапелационен бе Дончев.

След като предходната седмица депутатът (вече някогашен представител на ПП-ДБ) Радостин Василев огласи петчасов запис от Национално съвещание на " Продължаваме промяната ", Мария Габриел разгласи, че договарянията са замразени, само че остави отворена вратата за тяхното размазване.

Условието бе да има " опрощение към българските жители, българската администрация, българските учители, офицери, от уважението към нашите сътрудници към България и нейните жители ", избори Мария Габриел. 

При връчването на втория мандата през вчерашния ден обаче президентът Румен Радев прикани ПП-ДБ да върнат празна директория, което представители на парламентарната група разчетоха като опция ГЕРБ-СДС да не оставят ръководството в негови (бел. ред.: на президента посредством следващо служебно правителство) ръце.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР