Разгорещени дебати предизвика на сесия в Банско закриването на полицейски

...
Разгорещени дебати предизвика на сесия в Банско закриването на полицейски
Коментари Харесай

Горещи дебати: Добринище се обяви против закриването на полицейския участък, ОБС шефа на Банско К. Загорчин с отворено писмо

Разгорещени диспути провокира на сесия в Банско закриването на полицейски сектор -Добринище. Жителите на градаса изрично срещу решението на Министерство на вътрешните работи, а към воплите им се причислиха иобщински съветници, които повдигнаха въпроса на сесия, откакто бе импортирано предложение на кмета на Банско Иван Кадевобщината да подари компютри, камери, принтери и други на обща стойност 15420. 92 лева на полицейското ръководство в Банско.

Местнитепарламентаристи се сплотиха към концепцията, че закриването на сектора е несвоевременно, поради бързото насърчаване на Добринище като курортен център и не е обикновено в града да няма посланичество на Министерство на вътрешните работи. Днес ръководителя на ОБС Банско К. Загорчин популяризира отворено писмо, което публикуваме без интервенция:

Отворено писмо до:
Министъра на вътрешните работи;
Директора на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Благоевград;
Началника на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - Банско;


Уважаеми господа ,

в качеството ми на Председател на Общински съвет - Банско, съм акредитиран от жителите на град Добринище да изразя тяхното остро неодобрение от закриването на полицейския сектор в града, на съображение заповед 8121к-4145/17. 05. 2022г. на министъра на вътрешните работи. Както е известно, в последните години, Добринище се трансформира в целогодишен курорт, заради естествените дадености и близостта му с други курорти от национално и европейско значение. Не единствено през зимата, само че и през летния сезон, тук идват на отмора хиляди жители от страната и чужбина.

Досега полицейският сектор, въпреки и мъчно, заради понижения си състав, се справяше с опазването на реда и спокойствието както на жителите, по този начин и на гостите на града и локалната общественост намира закриването му като неприемливо. Като се отнасям с схващане към промените в Министерство на вътрешните работи, мисля, че е редно да бъде преосмислено решението за закриването на сектора, заради спецификата на града като известна курортна дестинация.

В противоположен случай, съществува действителен риск криминогенната конюнктура да бъде повишена, което е в ущърб както на хората, по този начин и на Министерството на вътрешните работи.

Оставам с почитание към напъните ви към реформиране на системата, само че и по едно и също време с това намирам за редно промяната да се случва след обширен разбор и самостоятелен метод към всеки обособен случай. Надявам се да бъде обърнато полагащото се внимание на настояването на жителите и заповедта анулирана., се споделя в писмото.

Казусът следва, ще проследим развиването му.
Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР