Разгаря се ужасяващият скандал около убийството на легендарния каратист и

...
Разгаря се ужасяващият скандал около убийството на легендарния каратист и
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО! ДИМИТЪР СПАСОВ ОТГОВОРИ НА ПРОКУРАТУРАТА


Разгаря се ужасяващият скандал към убийството на именития каратист и сенсей Спас Спасов, прегазен от камион.

Година по-късно килърът освен не е глобен по никакъв метод, освен е на независимост, само че даже не му е отнета шофьорската брошура. Прокурорката по случая Василена Анастасова явно мотае следствието и това наранява възприятията на околните на Спасов, измежду които е и синът му – известният предприемач Димитър Спасов, необут на охранителната компания „ Делта гард “.

След като през вчерашния ден БУНТ описа за съмнителната бездейност на държавното обвиняване, както и за евентуалните връзки на прокурорката с прословутия Пепи Еврото (герой от сагата със заведението „ Осемте джуджета “), от градска прокуратура изпратиха „ право на отговор “, в което опазиха Анастасова и нарекоха обвиняванията към нея нечиста сделка. Без обаче да обяснят за какво цяла година към този момент килърът не си получава заслуженото и за какво прокуратурата не работи.

Бизнесменът Димитър Спасов отговори на въпросите на ПИК и осветли в допълнение драмата към гибелта на татко си.

Ето неговата позиция:

Прочетох медийните изявления, свързани с делото, по което потърпевш е моят починал татко. Тъй като тече следствие, не мога да разясня производството в елементи, още повече и поради обстоятелството, че нито аз, нито юристът на фамилията ми се е срещнал с материалите по преписката.

Обезпокоително е това, което се разгласява за пасивността на наблюдаващия прокурор по делото. Ако изнесените данни са истина, то следва да бъде ревизирана активността на този прокурор. Като жител съм неприятно сюрпризиран, че името на наблюдаващия прокурор по делото се свързва с лица с, меко казано, противоречива известност в юридическите среди.

У мен персонално се породи съществено подозрение дали прокурорът по делото на татко ми е кадърен да организира обективно и независимо следствие. Отново декларирам, че въпреки и да не съм осведомен с материалите по делото, не мисля, че делото съставлява фактическа и правна трудност, която да постанова над една година от случая да не е повдигнато даже работно обвиняване на отговорния лидер, който освен, че целеустремено е умъртвил починалия ми татко, само че фактически е направил опит да напусне местопроизшествието.

Трябва да се знае че татко ми беше погубен по време на секване и даден път от страна на водача. В момента, в който той подхваща пресичането, той дава газ, даже форсира, до момента в който не го прегази.Всичко това е безспорен факт, защото моментът е сниман от камери. Експертизите са били подготвени още през януари.

Кое е събитието, което кара Василена Анастасова да спре да работи по случая?

Като жител върша паралел с доста други каузи за пътни произшествия, по които отговорните водачи се притеглят неотложно към наказателна отговорност, а постоянно и биват арестувани под стража. Тук казусът очевидно е изключение, доколкото към този момент над една година килърът на татко ми освен не е задържан даже за 24 часа и е без обвиняване, само че и продължава да ръководи камиони и да слага в риск живота и на други участници в придвижването!

След изявленията аз сезирах Главния прокурор с молба да бъде заменен наблюдаващият прокурор по делото, точно с цел да се избегнат всевъзможни спекулации по отношение на годността на този наблюдаващ прокурор да организира законосъобразно следствие.

Чудя се какъв е дисциплиниращият резултат върху причинителите на сходно действие, в случай че след осъществяване на брутално закононарушение на тях им се дава опция да се укрият или попречат на следствието. Бях осведомен че на идващия ден след закононарушението килърът е направил опит да му бъде издадено подправено уверение за камиона, като за същото има сигнал към полицията и още веднъж прокурор Анастасова си е затворила очите и не му е трансформирала мярката.

Какво пояснение би дала, в случай че същият извърши ново закононарушение?

Грозно е, че прокуратурата дава право на отговор, бранейки с голи гърди Анастасова, вместо да я накарат да си свърши работата, за която е назначена и даже да я санкционират или отстранят. Също, да се твърди от нейно име, че тя не познава избрани хора, е, меко казано, наивно и в допълнение компроментира институцията, само че в случай че нейният шеф – ръководителят на градска прокуратура Илиана Кирилова, беше на всекидневен инструктаж в едно популяризирало се заведение, нищо не ме учудва, а може и това да е самият отговор…

В началото на седмицата бе поменът на моя татко. На гроба му пристигнаха стотици хора – негови сътрудници, другари и възпитаници. Много от тях бяха възмутени, че липсва правдивост по делото, тъй като закъснялата правдивост в действителност не е правдивост.

Призовавам Василена Анастасова да спре с шиканирането и, в случай че е сключила договорка, да я анулира неотложно!

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР