Раздвоение е думата на тези преговори. Със сигурност участниците в

...
Раздвоение е думата на тези преговори. Със сигурност участниците в
Коментари Харесай

Първан Симеонов: За ГЕРБ е по-лесно, защото имат по-малко за губене. ПП няма много полезни ходове

Раздвоение е думата на тези договаряния. Със сигурност участниците в тях знаят, че ще търпят негативи от това, само че ще търпят негативи и в случай че се окажат неконструктивни.  
Това мнение изрази в изявление за БНР Първан Симеонов, изпълнителен шеф на " Галъп интернешънъл болкан ".

" Борисов повече от всичко би желал да се направи някаква формула с ПП-ДБ. За Политическа партия не е доста ясно, там мнението не е едно. По всяка възможност приказваме за раздвояване даже при самия Борисов. Той не беше подготвен да дава гаранция за ръководство, в което не взе участие неговата партия. Сега той е подготвен да премисли и това изискване. Самият Борисов е наясно, че проектът Б би могъл да даде на ПП-ДБ прекомерно комфортната за тях роля на съпротива. "


Политологът добави, че коалиция по проект Б би направила ГЕРБ доста лесна цел преди локалните избори.

Симеонов вижда " двойна хватка ": Политическа партия няма изключително доста потребни ходове – на избори техният резултат ще е още по-нисък, само че в същото време те се обезличават, влизайки с ГЕРБ в държавно управление, тъй като поддръжката ще бъде обезличаваща. 


" Ако някой ще губи електорат, това няма да е в такава степен ГЕРБ. Политическа партия, която е по-скоро мрежа, не толкоз партия – мрежите най-лесно изчезват в такива моменти. "
Малко по-лесно му е на Борисов, по-лесно е на ГЕРБ, тъй като имат по-малко за губене. Каквото са имали за губене, те са го изгубили и към този момент са на твърда основа, регистрира Първан Симеонов.

 

Политологът дефинира като " проведен теч, регулиране на настроенията или партенка, която да осуети нещата " оповестените в медиите имена за възможен предстоящ кабинет, измежду които влизат тези на Кирил Петков, Асен Василев и Атанас Атанасов. По думите му това би било " внезапна провокация по отношение на Борисов, на него ще му е мъчно да го одобри ".

Според Симеонов задачата на Бойко Борисов е да излиза от изолацията във вътрешен проект и да няма повече стигма върху него във външен проект.
" Не бих надценявал ролята на външните сътрудници, само че сигурно има такава роля. "

 

Той не изключва третия мандат, тъй като " в тази двуостра обстановка " третият мандат може да даде формула на равна раздалеченост, " можеш по-лесно да се скриеш ".

 

Ръстът на " Възраждане " може да продължи както при бързи нови избори, по този начин и при евроатлантическо държавно управление, счита изпълнителният шеф на " Галъп интернешънъл болкан ".
" А и при друго държавно управление. " Възраждане " ще може да си разреши заостреност като съпротива, което е доста плодородна роля. "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР