Раздвижване на търговията на Софийската стокова борса през седмицата отчитат

...
Раздвижване на търговията на Софийската стокова борса през седмицата отчитат
Коментари Харесай

Седмица без сделки за хлебна пшеница и слънчоглед, купуват се фуражи

Раздвижване на търговията на Софийската стокова борса през седмицата регистрират специалистите на борсата. В седмичния им разбор, представен от Българска телеграфна агенция, обаче се откроява, че това оживление се отнася до фуражите, а покупко-продажби за хлебна пшеница и маслодаен слънчоглед е нямало.

Явно животновъдите се приготвят за зимата, по тази причина и се купуват фуражи. Фуражната пшеница се търгува от 450 до 320 лв. за звук, като покупко-продажби са се сключили на 320 лв. за звук. Фуражен ечемик се предлага от 330 до 300 лв. за звук, като купувачите са били подготвени да платят 300 лв. за звук и на тази цена са се осъществиха покупко-продажби.

Котировките " продава " за хлебна пшеница са на 532 лв. за звук , купувачите обаче не са подготвени да заплащат повече от 300 лв. за звук , доставено до покупател (DAP). Маслодаен слънчоглед се продава на 770 лв. за звук, само че търсене е нямало.
 Въпреки рестриктивните мерки за Украйна зърнарите ни мъчно ще продадат реколтата си
Въпреки рестриктивните мерки за Украйна зърнарите ни мъчно ще продадат реколтата си

Ако се стигне до възбрана на вноса на плодове и зеленчуци от чужбина, цените у нас щели да скочат доста

На Софийската стокова борса продължава предлагането на бяло брашно на начални цени от 890 лв. за звук и на бяла рафинирана захар на 1940 лв. за звук, както и на олио в бутилки на 1,95 лв. за литър. Има и предложение на жълт грах на начални цени от 1200 лв. за звук, без Данък добавена стойност, и на зрял боб на 2500 лв. за звук.

На международните борсови пазари за последната седмица се регистрира минимална смяна .

Цената ФОБ (FOB - Free On Board - на границата на страната експортьор - бел. ред.) на хлебната пшеница в Чикаго се намалява с 1 $ до 251 $ за звук. Във Франция тя се повишава с 2 евро до 235 евро за звук, в Украйна остава без смяна на 225 $ за звук, а в Русия пада с 8 $ до 237 $ за звук.

Царевицата в Съединени американски щати нараства с 6 $ до 236 $ за звук, във Франция и в Русия остава без смяна - надлежно 205 евро за звук и 228 $ за звук.

Цената на ечемика във Франция се усилва с 1 евро до 223 евро за звук. Рапицата на борсата " Юронекст " (Euronext) прибавя 4,75 евро до 445 евро за звук.

Котировките на нерафинираното слънчогледово олио на борсата в Ротердам се повишават с 35 $ до 900 $ за звук.

Рафинираната захар за доставка през октомври губи от цената си с 23,40 $ до 716,60 $ за звук на борсата в Лондон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР