Разделното събиране на отпадъци е един от най-ефективните и приложими

...
Разделното събиране на отпадъци е един от най-ефективните и приложими
Коментари Харесай

Как боклукът заживява нов живот

Разделното събиране на боклуци е един от най-ефективните и използвани способи да дадем своя принос към опазването на околната среда. Не, не споделяме, че е елементарен, тъй като изисква време и отдаденост, а би трябвало да сме наясно и по какъв начин тъкмо да го вършим. Но пък сме безапелационни, че си заслужава - за положителното на всички.

Със сигурност постоянно виждаме такива фотоси из мрежата и в новините - големи сметища измежду природата, морета, цялостни с пластмасови боклуци. Вероятно и на улицата сме забелязали по какъв начин множеството минувачи не си вършат труда да хвърля боклука си в кошчето. Какво остава да го събират разделно...

Но ние няма да влизаме в ролята на съдници, тъй като от дълго време знаем, че смяната зависи от всеки от нас. И стартира с дребни стъпки, които водят до огромен резултат.
 Снимка 519187

Какво е разделно събиране

Разделното събиране е подбиране на битовия боклук на няколко категории - стъкло, хартия и картон, пластмаса и метал. Това са все материали, които подлежат на преработване и повторна приложимост след съответната обработка. Отделно от тях можем да събираме и хранителния боклук и да го компостираме, тъй като когато гние по сметищата, се отделя нездравословният газ метан.

За да бъде дейно разделното събиране, би трябвало да имаме обособени обособени кошове вкъщи, в които да изхвърляме всеки боклук съгласно категорията, към която принадлежи, като преди този момент сме го почистили добре. Ако се колебаем дали някоя опаковка може да бъде рециклирана, просто търсим дали е обозначена с нужния знак.
 Снимка 519186

Може всичко това да ни звучи трудоемко, само че да не забравяме, че е най-много въпрос на табиет. А концепцията, че способстваме за една по-чиста околна среда сигурно е задоволителна мотивация.

Какво се случва със събрания разделно отпадък, по какъв начин заживява нов живот и каква огромна услуга вършим на природата, можем да разберем.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР