ООН изтъкна важността на медийната свобода след решението на Израел

...
ООН изтъкна важността на медийната свобода след решението на Израел
Коментари Харесай

ООН защити медийната свобода, след като Израел спря излъчването на Ал Джазира

ООН посочи значимостта на медийната независимост след решението на Израел да приключи активността на катарската телевизия " Ал Джазира " на територията на страната, съобщи ДПА.

" Твърдо се противопоставяме на всяко решение за ограничение на свободата на печата ", съобщи представителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик в Ню Йорк през вчерашния ден. " Свободният щемпел дава скъпа услуга, гарантираща, че обществото е осведомено и ангажирано ", означи той, оповестява Българска телеграфна агенция.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху разгласи, че кабинетът му единомислещо е дал своя вот за закриване на интервенциите на телевизионния оператор " Ал Джазира " в Израел. Този стъпка беше подхваната, откакто израелските законодатели утвърдиха нов медиен закон (станал известен като " законът " Ал Джазира " ), който дава на държавното управление пълномощия да не разрешава активността на задгранични малките екрани, в случай че сметне, че те съставляват опасност за държавната сигурност.

" Ал Джазира " осъди израелското решение и се зарече да употребява " всички вероятни способи ", с цел да отбрани права и чиновниците си.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР