Разделителната линия между управляващите и президента е позицията на България

...
Разделителната линия между управляващите и президента е позицията на България
Коментари Харесай

Кирил Петков: Разделителната линия с президента е Украйна

Разделителната линия сред ръководещите и президента е позицията на България във връзка с войната в Украйна. Това съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков в " Панорама " по Българска национална телевизия.

 

" Ние да вземем за пример не имаме вяра в мир, учреден на това една страна да завзема териториите на друга и да си стои там. Извън тази тематика аз виждам, че акад. Денков протяга ръка институционално, не желае да има борба. Така и по този начин външната политика се движи от Министерския съвет, само че би било добре двете институции да работят дружно, а не в борба ".

 

Петков уточни, че макар компликациите в ръководството, ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не са отстъпили от правилата си и дружно са постигнали няколко основополагащи триумфа.

 

" Например закона за следствието на основния прокурор. Това беше една промяна, за която ние мечтаехме да се случи. Заедно с това, фантазията ни да влезем в Шенген и еврозоната е съществена задача, не просто тъй като са положителни заглавия, а тъй като чакаме българският бизнес да стане по-конкурентен, виждаме по-голяма интеграция ", сподели той.

 

Попитан по какъв начин протичат договарянията с Бойко Борисов, който бе задържан по време на неговото ръководство, Кирил Петков изясни, че става посредством слагане на правилата напред.

 

" Например, говоренето кой закон да бъде идващ по ПВУ, по какъв начин да успеем да създадем най-хубавия антикорупционен закон. Това, което не искахме да случи, е да влизаме в шести избори. Да, в действителност са пристрастености, да не е елементарно и за двете страни, само че до този миг съумяваме да реализираме основни неща, за които сме мечтали "

 

Петков е удовлетворен, че държавното управление работи в синхрон. Посочи, че бюджетът за 2023 година не отстъпва от обществените политики, само че в същото време дава отговор на критериите за еврозоната. Следващата цел е да се направи закон, който да води до действително противопоставяне на корупцията.

 

" В законите не слагаме имената напред, а метод и система за асортимент, който да бъде оптимално транспарантен и да подсигурява конкуренцията. Има една конкуренция, която би трябвало да работи дружно и да даде опция дебатите да доведат по-добър резултат ".

 

Посещението на украинския президент у нас е вдъхнало спомагателен възторг на ръководещите, сподели Кирил Петков.

 

" Зеленски е знак на една битка за своя народ, за своята независимост, за територията на личната си страна против един доста по-силен зложелател и той съумява. Убеден съм, че сме от вярната страна на историята ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР