Раздаваните средства за допълнителни възнаграждения за постигнати резултати в Министерство

...
Раздаваните средства за допълнителни възнаграждения за постигнати резултати в Министерство
Коментари Харесай

Социалното министерство: При бонусите стриктно са спазвани правилата

Раздаваните средства за спомагателни хонорари за реализирани резултати в Министерство на труда и обществената политика са раздавани при прецизно съблюдаване на нормативната уредба, регламентиращи тяхното установяване . Това се споделя в конкретизиране от МТСП по отношение на изнесени данни на брифинг на Българска социалистическа партия.

" Посочената сума от 13 млн. лева за ДВПР включва средствата, получени през 2018 година от всички над 8000 щатни чиновници на МТСП и всички второстепенни разпоредители с бюджет към него. В това число влизат чиновниците на Агенцията за обществено подкрепяне, Агенцията по заетостта, Главната ревизия по труда, Държавната организация за протекция на детето, Агенцията за хората с увреждания, Национален институт за помиряване и арбитраж, Центъра за развиване на човешките запаси и районни начинания, Фонд „ Социална протекция “, Фонд „ Условия на труд “, Държавното дружество „ Българо-германски център за професионално образование.
Общата сума включва четири заплащания на ДВПР през 2018 година, които се отнасят за интервала от IV-то тримесечие на 2017 година до III-то тримесечие на 2018 година в това число. Средната сума на получените средства от един чиновник е 409,47 лева на тримесечие или 136,49 лева на месец ", обявиха от МТСП.
По-рано през днешния ден депутатът от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев заяви, че 118 млн. лв. са изплатени като бонуси на българската администрация.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР