Раздаването на продукти в социалните мрежи е една от тенденциите,

...
Раздаването на продукти в социалните мрежи е една от тенденциите,
Коментари Харесай

Време е за награди!

Раздаването на артикули в обществените мрежи е една от трендовете, от които доста марки се възползват в последно време, защото посредством тях елементарно разрастват имейл описите си и усилват почитателите си онлайн. Звучи супер – давате един безвъзмезден артикул, тъй като всички обичат безплатните неща, а в подмяна ставате по-популярни.

Т.нар. giveaway може да е доста ефикасен за реализиране на бизнес задачите ви, само че може да се трансформира в голяма загуба на време и пари, в случай че не сте се подготвили добре. Запитайте се няколко неща, до момента в който се подготвяте да дадете ваш артикул на някой късметлия.

Наградата ми има ли прочувствена стойност?

Наградата би трябвало да приказва непосредствено на потребностите, ползите и потребностите на аудиторията, която един бранд се пробва да таргетира. Екипът ми неотдавна написа case study за конкурс на емблематичната компания за бонбони Tootsie Roll Industries, която даде опция на един човек да бъде дегустатор на нов усет.

Само за 3 дни над 43 хиляди души се включиха в томболата. Очевидно не цената на премията провокира голям интерес, а нейната уникалност.

Докато планирате какво да дадете, помислете си от какво в действителност би се впечатлила публиката ви. Можете да спестите пари от нещо екстравагантно и напълно излишно, само че в същото време да предложите нещо доста по-атрактивно и скъпо, което да ангажира хиляди.

Искам ли от хората повече информация, в сравнение с биха споделили?

Двете най-големи аргументи потребителите да не желаят да споделят информация са неналичието на доверие и неналичието на време.

Първо, хората не имат вяра на марките, изключително когато желаят прекомерно доста персонална информация. Когато създавате своя giveaway, избягвайте да желаете от потребителите прекомерно доста информация, с цел да се включат. Името и имейлът биха били задоволителни. Освен това, по данни на QuickSprout, колкото по-малко данни желаете, толкоз повече хора ще се включат.

Второ, хората нямат прекомерно доста време да попълнят полетата, които сте изискали от тях. Освен това, онлайн непрекъснато има нещо, което да ги разсее – вести, известия и така нататък

Имам ли проект за деяние, откакто дам премията?

Ако нямате добър проект, който да реализирате след края на промоцията, по-добре не я започвайте. Възвръщаемостта на инвестицията (ROI) не може да бъде изцяло осъществена, в случай че не употребявате събраните от вас данни.

Помислете за всеки човек, който се включва в играта ви. Той може и да не е спечелил, само че можете да извършите по този начин, че присъединяване му да му е осигурило някакво преимущество, като да вземем за пример еднократна отстъпка при поръчка в идващите 48 часа и други.

Веднъж щом планирате всичко, е време за награди!

Джим Белошич, съосновател на Shortstack, за Inc.com

Редактор: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР