Разчитаме на 12 гласа на разума. Защото пред това правителство

...
Разчитаме на 12 гласа на разума. Защото пред това правителство
Коментари Харесай

Мирослав Иванов от ПП: Ако ГЕРБ решат да подкрепят нашите законопроекти, са добре дошли

„ Разчитаме на 12 гласа на разсъдъка. Защото пред това държавно управление стоят много значими проблеми, които би трябвало да бъдат позволени. За всички е ясно, че се намираме във времена на рецесии и нямаме потребност от нова политическа рецесия, в която се намираше страната през цялата 2021 година ”. Това съобщи пред Нова тв зам.-председателят на Народно събрание от Политическа партия Мирослав Иванов.

Той беше безапелационен, че Политическа партия ще пробва да резервира този кабинет, до момента в който може. „ Ще работим, в случай че би трябвало при държавно управление на малцинството и ще внасяме проектозакони, които са в полза на обществото. Тогава ще си проличи ясно, които депутати служат точно на обществото, а не на свои или непознати ползи ”.

Иванов разяснява и вероятно предложение от водача на ГЕРБ за поддръжка с нужните 12 гласа. „ Ние не вършим тънки покупко-продажби. Тоест, в случай че някой каже „ даваме ви 12 гласа против нещо ” – ние няма да го създадем. Ако те решат да поддържат законопроектите, които внасяме – добре са пристигнали ”.

На въпрос какво би станало, в случай че Политическа партия не получи поддръжка за държавно управление на малцинството и дали ще се опитат да основат ново в друга настройка, той акцентира, че сходна тактика имат по-скоро от Има Такъв Народ. „Те все по-често последните месеци споделят с Движение за права и свободи и ГЕРБ – то е явно и в залата, явно е и при гласуванията. Ако се стигне до рухване на държавното управление и ново завъртане на рулетката – още веднъж ще предложим за министър председател Кирил Петков, тъй като считаме, че той се оправя добре на този пост“, безапелационен е той.

Попитан какво ще стане, в случай че четиримата нови министри не бъдат утвърдени и ще бъде ли пожелан избор на доверие, той акцентира: ”Не разясняваме изобщо в парламентарната група промяна на министри. Това е решение на сътрудниците от Има Такъв Народ. Те следва да си подадат оставките. До момента има подадена единствено една. Ще преценим дали да желаяме избор на доверие. Това, което ще желаяме от всички народни представители, е разсъдък, без значение от тяхната партийна принадлежност. Защото те са определени от народа и следва да служат на народа. Защото ограниченията, които сме планували, са в интерес на народа ”.

По думите му дейностите на сътрудниците му от Има Такъв Народ от началото на работата държавното управление посочили напрежение и упоритост нещата да се случват постоянно по метода, по който те желаят. „Това не е добър ход, когато си в коалиция“, безапелационен е Иванов. „Това тяхно държание се ускори през последните 6 месеца“, добави той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР