Разчитам Народното събрание да продължи да проявява мъдрост и ще

...
Разчитам Народното събрание да продължи да проявява мъдрост и ще
Коментари Харесай

Мартин Заимов: Парламентът трябва да идентифицира подходящ управител на БНБ

" Разчитам Народното събрание да продължи да демонстрира мъдрост и ще разпознава подобаващ шеф на Българска народна банка ". 

Това сподели пред БНР финансистът и някогашен подуправител на Българска народна банка Мартин Заимов.

Според него Любомир Каримански е очаквал да не бъде определен за гуверньор , тъй като речта му, която прочете пред Народното събрание, е била написана авансово.

" Не бих се съгласил, че статуквото е нещо положително в миг на рецесия, тъкмо противоположното. Аз съм работил с сегашния шеф на Българска народна банка Димитър Радев от дълго време и имам доста положително мнение за него. Това, което се случва в българското общество през миналата година, е знак за привършване на предишното, в което доста хора смятаха, че централизираната власт е избавителна. Аз имам тъкмо противоположното мнение, мисля, че тя е извънредно деструктивна. Ние нямаме интерес да си представяме бъдещето в този подтекст. Имаме потребност от хора, които имат схващане за света какъвто е през днешния ден - доста по-сложен от преди 30 години. Г-н Димитър Радев е човек от предишното , както и аз съм към този момент ", разяснява някогашният подуправител на Българска народна банка.

Интервюто на Даниела Големинова и Марта Младенова с Мартин Заимов в предаването " Хоризонт за вас " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР