Разчитаха твърде много на технологиите. Сега плащат с кръв.Грешки на

...
Разчитаха твърде много на технологиите. Сега плащат с кръв.Грешки на
Коментари Харесай

Провалът на Мосад и Цахал в последната израелско-палестинска война

Разчитаха прекалено много на технологиите. Сега заплащат с кръв.

Грешки на Мосад:

- Мосад не съумя да отвори системата и информационните канали на Хамас (Хамас употребява единствено кабели и жива поща с куриери и бележки);

— Мосад (събирателен облик на целия букет от израелската разследваща общественост, за краткост, с цел да не загатвам всички на вятъра. - Авт.) се върза на на ниска цена детски трик - дезинформационната акция, която Хамас организира, обсъждайки в открит достъп на мобилните телефони „ отвод от дейна военна битка и потребление на мощ против Израел “.

Хамас разреши на Мосад да прехване тези приказки. Прехващанията образуват основата за оценка на обстановката и прогноза, която изключва опцията за боен удар от Газа;

За информация:

„ Хамас е доста, доста въздържан и наясно с следствията от дейностите си против Израел.

„ Не чакаме обстановката в линията Газа да излезе отвън надзор “, съобщи Цачи Ханегби, консултант по националната сигурност на Израел, в радио изявление шест дни преди офанзивата.

— Мосад акцентира в своите разследващи отчети, че главната опасност идва от Хизбула, от южната част на Ливан.

— Мосад, защото нямаше надеждни сътрудници в Хамас, разчиташе прекалено много на техническо разузнаване (дронове, подслушване, следене на интернет интензивност и т.н.), което не беше в положение да открие военни мерки и придвижвания за пробив на границата сред Газа и Израел.

Мосад се опомни едвам когато палестински цивилни от другата страна на стената в Газа започнаха да снимат булдозери и багери, които удрят бетон в местата на пробивите, и да разгласяват обществено фотоси от мобилните си телефони. Тогава разследващите постове на Мосад алармираха на Цахал „ ПОВИШЕНА ГОТОВНОСТ!!! “

Но Цахал проспа.

Като цяло, нормалната надменност, несериозност, неразбория и зашеметяване от триумф. Те оповестиха враговете за животни, а себе си за свръхчовеци. Но се оказа противоположното. Случва се.

Вече разбирате по какъв начин Мосад се прецака.

Сега ще мина към грешките на Цахал.

Но първо ще обсъдим в резюме с вас системата за отбрана на стената сред Израел и Ивицата Газа.

А тази система също е артикул на израелските високи технологии, обект на необуздана гласност и горделивост, внушена на израелците от горната страна.

Стената се управлява от кули с видеокамери, наземни и въздушни датчици за придвижване и автоматизирани куполни картечници.

Картечниците на униформения боец на Цахал се ръководят отдалечено от дистанционно управление.

И цялата огнева система е разграничена на целеви браншове на заличаване. На всеки два километра има бетонна бронирана кула с картечница. Нещо като вятърни мелници, единствено че бронираната кула е с по-нисък комин и по-тънък пушек.

Кулата, сходно на вятърната мелница, има проход за обслужване на картечницата и сдвоената с нея система за наблюдаване, оптика и целеуказване и ориентиране.

Така,

Грешките на Цахал

Демонтираха системата за сигурност на стената на Газа/Израел. Не е мъчно да се ръководи - просто натискате бутоните и това е. Но бойците, както постоянно се случва във всички армии по света, „ оказват напън върху масите “. Защото единствено една фантазия ще ги приближи до прехвърлянето в запаса.

Цахал стана жертва на занемаряване на главните положения на УГиКС (Устава на гарнизонната и охранителната служба).

По-голямата част от личния състав, охраняващ стената, е спал в казарми и бойни постове по време на офанзивата на Хамас. И даже в Меркави.

Меркава, който не знае, в действителност приспива бойците - в отделението за бойци има пейки. Този трагичен покорен екипаж, който беше показан толкоз доста, се беше успал изцяло. Всички вие още веднъж видяхте, че пленените танкове Меркава са били непокрити.

Същото се случи и с операторите на автоматизирани картечници. Когато Хамас стартира да прекъсва израелската система за видеонаблюдение и екраните започнаха да потъмняват, бойците просто не го видяха. А когато го видяха, нищо не се виждаше.

Хамас обезсили системите за видеонаблюдение със снайперски огън и удари с дронове. По същия метод бяха развалени гражданските кули за мобилни телефони и информационната система сред постовете за наблюдаване и ръководство на огъня.

Израелските генерали бяха толкоз уверени в непревземаемостта на високотехнологичната система за сигурност и надзор на периметъра, че понижиха гарнизоните по стената на Газа (не, само че по какъв начин? Свръхчовеци!)

Следващата неточност беше концентрацията на командири и началници на охранителните бригади на Цахал в една военна база.

Хамас съумя без HIMARS (каква игра на думи, а?). Щурмова група от палестинци нахлу в базата и унищожи израелския команден състав по време на къс огневи контакт.

Командните вериги бяха унищожени. Разпръснатите гарнизони по периметъра не съумяха да координират дейностите си. Това докара до неразбория от отчети на горния етаж; информацията си проправи път до основния щаб на Цахал с огромна компликация. Отново суматоха измежду цивилни и военни в обществените мрежи, бял звук - това е на върха, което забави вземането на решения

Ето за какво, апропо, израелските Военновъздушни сили пуснаха самолетите си единствено няколко часа след пробива на Хамас. Въпреки че има 3-минутен полет от локалните въздушни бази до линията Газа.

Авиацията не можеше да удари щурмови елементи на Хамас, които към този момент бяха окупирали обитаеми места и военни бази в Израел на дълбочина от 25 км - те се опасяваха да убият своите.

Затова, с цел да не летят два пъти, те бомбардираха кварталите на Газа, както нормално. Накратко, по време на борбите на израелска територия Цахал имаха по-лошо въздушно прикритие от Украйна на Източния фронт.

Това е тяхната дислокация.

Има, както споделя нашият прочут сатирик Аркадий Райкин, редица други неточности, довели Цахал и Мосад до злополуката на 7 октомври. Но това ще ви обяснят съответните специалисти. А аз просто взех решение да се поразходя.

Докладът е приключен.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР