Разбрахме, че сме объркали работата по отношение на преференциалния вот.

...
Разбрахме, че сме объркали работата по отношение на преференциалния вот.
Коментари Харесай

Георги Марков за преференциите: Разбрахме, че сме сбъркали работата

Разбрахме, че сме объркали работата във връзка с преференциалния избор. Но най-вече ме подразни това, че не сме желали мажоритарни избори. Два милиона и половина души желаеха мажоритарни избори, а в този момент се приказва, че ГЕРБ лишава добити права. Това просто не е правилно. Да не пропущаме, че имаме доста качествени и стойностни депутати, които са определени с преференции. Това показа в предаването "Лице в лице " по bTV някогашният парламентарен арбитър и народен представител от ГЕРБ Георги Марков.

,,12 без 5 променяме изборните правила и когато нашият министър председател е в Сърбия да бъде награден с медал от сръбския президент, ние го занимаваме с преференции. Но не щеш ли се връща преференцията, рестриктивните мерки отпадат, прави се нова ЦИК, тъй като би трябвало да се съблюдава законът, с цел да не излезе след това, че вотът е изопачен. Уважавам президента Радев, само че за какво приказва за машинното гласоподаване като метод за почтен избор? Кой държавен глава е определен с машинно гласоподаване? Само Мадуро, за който в този момент споделяме, че е определен непочтено. Ами нашият президент по какъв начин беше определен, белким с машинно гласоподаване? Ние се самоунижаваме с тези машини'', безапелационен е Марков и добави, че изборният развой би трябвало да бъде балансиран, законен и да не бъде непрекъснато пипан.

,,Вижте, стига сме се занимавали с тези изборни правила. Има надалеч по-важни въпроси за решение, като да вземем за пример в каква Европа желаеме да живеем – християнска или християнско-мюсюлманска? Това е основният въпрос, а не изборните правила. Аз считам, че Европа би трябвало да бъде християнска и като част от нея България също би трябвало да бъде християнска. Какви са тези родител 1 и родител 2?! Не, България няма да допусне да няма мама и баща, както няма да допусне и джендърската идеология'', приключи депутатът от ГЕРБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР