Разбрах, че имаме прибрали се хора от кланиците в Германия

...
Разбрах, че имаме прибрали се хора от кланиците в Германия
Коментари Харесай

Кметът на Белица с подробности за завърналите се българи от германската кланица, огнище на COVID-19

Разбрах, че имаме прибрали се хора от кланиците в Германия с взрив на ковид, от медиите. Те са дошли в петък. Аз разбрах в понеделник. Още същият ден бяха сложени под наложителна карантина. Това съобщи пред БТВ кметът на община Белица Радослав Ревански.

Вчера стана ясно, че български служащи от немската касапница, трансформирала се в огнище на COVID-19, са се завърнали у нас.

"Бързите проби на всички са негативни, само че през днешния ден ще бъдат направени и ПСР-тестове. Тестването ще е за сметка на общината. Държа да кажа, че държанието им е било безконтролно. Нека всички, които се прибират предизвестяват общините и управляващите ", сподели още кметът на града.

Работници от немските кланици с COVID-19 се прибраха у нас, управляващите не знаят

"Вчера се пробваха да посетят родственици, откакто бързите им проби бяха негативни. Забраних и към момента са под карантина ", разкри Ревански.

"Реших да се прибера поради ковид в кланицата. Наехме бус и се прибрахме. В кланиците имаше термокамери, работехме с маски. Условията ни бяха доста положителни ", съобщи Румен Захаров, служащ от кланицата с взрив на ковид в Германия.

Шофьорът, прибрал българите ни от Германия, е возил и други хора от прилежаща община. Предстои да бъдат издирени.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР