Разбирате ли се добре със своята пералня? Ядосва ли ви,

...
Разбирате ли се добре със своята пералня? Ядосва ли ви,
Коментари Харесай

Пералнята сдаде багажа или не изпра добре. Ами сега?

Разбирате ли се добре със своята пералня? Ядосва ли ви, или пък ви слуша? Средният живот съгласно техниците е към 15 години. Разбира се, старите машини са доста по-здрави, тъй като частите се вършат от метал, а не както в този момент от пластмаса. 

Какво да вършим обаче, когато в един миг прането излиза мръсно, все едно не сме го изпрали. Първата и най-логична реакция е да обвиним праха за пране. Много известни марки имат по този начин нареченото гаражно произвеждане. За да сте сигурни в качеството на препарата за пране, купувайте от фирмен магазин или непосредствено от вносителя. 

Понякога се случва прахът да полепне по облеклата. Това се случва, тъй като прахът не се е разтворил. В този случай би трябвало да пуснете още едно плакнене. Това води и до повече консумация на електрическа енергия и вода. Трайното решение е да минете на течен препарат.

Ако сменяне няколко пъти стратегиите и праха, само че нещата не се трансформират и облеклата си стоят мръсни, най-вероятно казусът е в самия програматор на пералнята и по-точно в терморегулатора. Само експерт може да ревизира това. Слага се специфичен термометър в барабана на пералнята и се мери температурата на водата. Ако регулаторът е развален, то тя ще е със стойност към 3 градуса и нищо чудно, че прането ви излиза мръсно. При това състояние имате избор да платите за ремонта или да замените пералнята с друга.

В магазините можете да видите разнообразни марки перални машини. Някои от тях са на по-ниски цени, други - на по-високи. Клас А+ е най-разпространеният. Така ще спестите ток и вода, тъй като те са енергоспестяващи. Разбира се, при по-ниските класове също има купувачи. В последна сметка би трябвало да перем с нещо облеклата си. Купуването на такава пералня в огромна степен си е на шанс. Все отново проучете дадената марка, прегледайте другите отзиви за нея и направете колкото се може по-информиран избор.

Най-важното е да видите и сервизите на машината, какъв брой са налични и така нататък Можете да се посъветвате и с продавач консултантите в магазините, които да ви насочат към даден модел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР