Разбирането, че трябва да договорим всичко и чак тогава да

...
Разбирането, че трябва да договорим всичко и чак тогава да
Коментари Харесай

Политическият пъзел: Какви са вариантите за редовно управление?

„ Разбирането, че би трябвало да договорим всичко и чак тогава да влезем в зала може да докара до това да се избере ръководител на Народното събрание от втората по бройка парламентарна група, а да се опитат да създадат държавно управление с мандат на първата, с цел да може ГЕРБ да не въздейства толкоз непосредствено върху дневния ред на Народното събрание “, сподели доцент Наталия Киселова, учител по Конституционно право.

Бе разискван описът със законопроекти

„ При форсиране на процедурата за връчване на мандатите в края на юли може да има закъснение, което да докара до вероятно съчетаване на локални и предварителни парламентарни избори “, добави Киселова.

По думите на политолога Петър Чолаков е обикновено да виждаме доближаване сред първата и втората политическа мощ. 

На чело на екипите са дами - Десислава Атанасова и Рая Назарян сядат против Лена Бориславова, Надежда Йорданова

„ Възниква въпросът за какво това не беше направено през есента на предходната година. Тогава имаше причини по посока на това, че не би трябвало да се прави. Нито едно от основанията пред Политическа партия и Демократична България, които тогава ги възпряха да затоплят тона с ГЕРБ, не са отстранени. Този, който има да загуби от такова доближаване не е ГЕРБ. Рискът е за тези две обединения – Политическа партия и Демократична България “, сподели Чолаков.

Според него вариантът за експертен кабинет ще се разчете като тичане от отговорност и съгласно него най-вероятното са нови предварителни избори. 

Какви са изискванията Народното събрание да стартира работа?

По думите на социолога доцент Мира Радева сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ става въпрос за „ туптене на топката “.

„ Не си ли дават сметка, че на едни последващи избори те са изгубили от обединяването 220 000 гласа. Гарантирам, че на последващи избори ще изгубят още 100 000. Безспорно ползата в посока локалните избори . Съвършено ясно е, че ПП-ДБ имат огромна вкус към София и Пловдив “, сподели доцент Радева.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР