Разбираемо е, че когато има политическа криза, трябва да говориш

...
Разбираемо е, че когато има политическа криза, трябва да говориш
Коментари Харесай

Слави Трифонов в ролята на Доналд Тръмп

Разбираемо е, че когато има политическа рецесия, би трябвало да приказваш противоположното на държавното управление. Нещо повече - в множеството случаи си даже задължен да го правиш. Най-често тъй като държавното управление, най-малко тукашното, е производително на неточности и се нуждае от коректив. Как критикуваш обаче, от какъв ъгъл и до каква степен си осведомен - това към този момент е въпрос на персонална подготовка, която всеки е задължен да постави. 
Слави Трифонов разгласи в прав текст, че страната е затворена поради НИЩО. И предложи статистика, съгласно която засегнатите от ковид били 
Ако човек в действителност се интересува от статистика обаче и е подготвен да прояви малко повече любознание за ковид, може да се запознае с ето този текст - той бе оповестен няколко дни преди всеобщите европейски блокади и няма да се учудя в случай че се е трансформирал в главен информативен запас за огромна част от ограниченията в Европа. И тъй като прекомерно малко хора ще го прочетат, да обобщавам най-важното. Всеки, който гледа статистики от вида на Трифонов и преждевременно повдига вежди, подготвен да разгласи сигурността на болестта, пропуща фактора " вирулентност ". Да пропуснеш това е долу-горе все едно да пропуснеш корен квадратен в едно уравнение и да посочиш за правилен избран отговор, който го е изключил от сметките. Коронавирусът има от 1-5 % смъртност, която е не просто по-висока от тази на нормалния грип, само че има и доста по-висока вирулентност от обичайния; в прочут смисъл е по-опасен и от Ебола, тъй като въпреки доста по-рядко летален се популяризира доста по-лесно; т.е., общият брой хора, които могат да си отидат от болестта е по-голям поради по-голямата вирулентност.
Да наблюдаваш сегашната обстановка и да цитираш извънредно ниския % наранени в изискванията на чудовищна международна изолираност е все едно да стоиш пред вода, блокирана с яз, да гледаш спокойната й повърхнина и да цъкаш с език за какво е целият този звук, в случай, че повръхността й съвсем не се мърда. Става дума за явна логическа пробойна. Тя е в това, че всеки критик на ограниченията за изолираност цитира незначителния брой жертви като мотив за събаряне на изолацията, в случай, че броят е невисок точно поради изолацията. 
След време, като виждам накъде отиват нещата, това ще бъде употребявано като съществена политическа тактичност. Патосът на всяка съпротива ще бъде: за какво съборихте стопанската система поради 2000 жертви? Как е допустимо да сте такива идиоти? За няколко хиляди души - за това ли беше откаченото киснене у дома? Че те отново по толкоз умират всяка година. Мир на праха им - само че нещо ни излъгахте. 
Обаче никой не ви е излъгал. За нуждаещите се от нагледни образци, прилагаме статистиката за Съединени американски щати. Може да я видите тук и да я сравните с всички останали страни. Месеци наред Тръмп повтаряше същото - цитираше таман статистика като Трифонов, твърдейки, че цифрите са незначителни и че са сравними със сезонния грип. Е, в моментът коронавирусът се стоварва с цялата си мощност върху Америка. Изолацията там закъсня с близо месец, а 30-те хиляди инфектирани, които имат дневно, след две седмици ще бъдат към 100 000 - да, на ден. А това е общо взето началото на растежа, ранните стадии. Това можеше да стане и тук - вирусът няма народност, само че се обагря в жертви според от разликите в националните ограничения. Отменянето им, за които Трифонов, а и доста други упорстват, щяха да доведат до същото. Затова по-амбициозните статистици да оставят небрежно нацъканите сметки и да погледнат към Съединени американски щати. И би било добре да помислят по какъв начин е допустимо да вземем за пример международни лекарски общности да пропуснат да отчетат нещо, което сякаш е толкоз явно и се счита за две минути. А по какъв начин опозиционерите да натрупат политическа поддръжка, дано изберат сами - само че в случай че може, по по-малко припрян метод. 
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР