Разбира се, връщането на децата в училище представлява риск да

...
Разбира се, връщането на децата в училище представлява риск да
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев даде съвет на здравния министър какво е трябвало да прави с коронавируса

Разбира се, връщането на децата в учебно заведение съставлява риск да се усили заболеваемостта от COVID-19. Това съобщи някогашният началник на Националния център за заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ) проф. Тодор Кантарджиев.

Проф. Кандарджиев описа, че Столичният районен щаб за битка с ковид попитал здравното министерство (МЗ) преди 3 седмици дали да се минава към отдалечено образование за най-малките възпитаници (I до IV клас), тъй като под 4% от паралелките в София били под карантина поради ковид. Но развиването на нещата посочило какво е трябвало да се направи. Министърът трябваше юни да каже – слушайте, в този момент имаме доста малко заболели, ваксинирайте се – другояче от 15 септември ще ви тестваме по два пъти седмично, ще ви бъркаме в гърлото, в носа, даде своята рецепта Кантарджиев пред bTV.
 Последен ден за родителите да решат съгласни ли са с тестването на децата Последен ден за родителите да решат съгласни ли са с тестването на децата
Най-късно до 12 часа през днешния ден родителите на учениците от I до IV клас, които се образоват в електронна среда, би трябвало да заявяват дали са с...

Това в действителност е злополучие, както споделя служебният здравен министър – над 112 000 дейни случая на ковид, сподели професорът и добави, че чака нарастване на смъртните случаи през идващите 2-3 седмици. Причината – към този момент стигнахме пикът на четвъртата вълна и занапред идват следствията от това.

Не съм последовател на – меки ограничения, само че в точния момент, продължи професорът и почна да изяснява какъв брой добре сме се справили при първата вълна, без обаче да регистрира смяната на вируса към надалеч по-заразен – сегашният най-разпространен вид Делта е над два пъти по-заразен от истинския ухански вид.

По-добре тестванията за учениците да се вършат у дома. Сега ще кажете – имало всевъзможни хора. Абе, хора, преди 100 години са ни наричали прусаците на Балканите, съобщи проф. Кантарджиев, говорейки, че можем да бъдем дисциплинирани. " В цяла Европа се оправят родителите ", настоя специалистът. Той предизвести, че минимум 30 минути преди правене на теста в учебно заведение (с плюене) не би трябвало да ядеш, да дъвчеш дъвка или бонбон, даже да пиеш вода, с цел да няма отмиване на вируса от носоглътката.

От 1000 имунизирани против ковид, 60-70 ще се заразят, само че ще отделят едвам няколко дни вируса, а не като неимунизираните, по 14 дни, сподели проф. Кантарджиев. Гордея се, че 38% от софиянци са имунизирани против ковид, при 25% приблизително в България, добави той. И отново повтори, че децата по-рядко заразяват възрастни с COVID-19, в сравнение с назад.
 МОН с уточнения по тестването на учениците от на следващия ден МОН с уточнения по тестването на учениците от на следващия ден
Министерството на образованието и науката разгласява настояща информация за тестването на учениците от на следващия ден. Под формата на въпроси и от...

Нарушени са член 142 (след какво позволение се правят генетични проучвания и взема биологичен материал), член 202 (ръководител на здравно проучване е доктор или доктор по дентална медицина), член 222 (който оказва здравна помощ или прави здравна активност, без да има нужната професионална подготовка по здравна специалност за това, в случай че не предстои на по-тежко наказване, се санкционира с санкция от 5000 до 10 000 лева, а при наново нарушаване - от 10 000 до 20 000 лева.) от Закона за здравето, сподели шефът на 107 учебно заведение " Хан Крум " в София Данко Калапиш поради тестването за ковид в учебно заведение. По-добре вкъщи, родителите да вършат този тест, съгласи се и проф. Кантарджиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР