Разбира се че се притесних, целият състав се притесни, но

...
Разбира се че се притесних, целият състав се притесни, но
Коментари Харесай

Съдия Гьонева: Доказателствата не подплатиха обвинение за средна телесна повреда

Разбира се че се тормозих, целият състав се тормози, само че действахме съгласно доказателствата . Не работим с догатки, нито имаме право да назначаваме спомагателни експертизи. Това изясни арбитър Таня Гьонева Коева пред публицисти в първата си реакция откакто към този момент няколко дни има доста въпроси към съда и прокуратурата в Стара Загора.

Случаят с в допълнение със строшен нос и остригано грубо с машинка, потресе българската общност, само че и зададе редица въпроси към правосъдната система.

Съдия Гьонева удостовери, че решението на съда е взето законосъобразно, макар че към доказателствата са били приобщени и фотоси . Решението обаче е взето на база на това, което е импортирано по делото като доказателства и заключението на правосъдния доктор - " не оборвам неговата подготвеност ", съобщи Гьонева.

От неговата експертиза се убеждаваме дали е междинна телесна щета, с цел да може да бъде взето решение, записано е, че е краткотрайно разстройство на здравето, само че неопасно за живота .

" Колкото и стряскащо и възмущаващо за публичното мнение - законодателят го квалифицира като лека телесна щета ", уточни Гьонева, настоявайки, че от изключителна значимост са точно съдебно-медицинските експертизи - " Доказателствата не подплатиха обвиняването за междинна телесна щета. "

Съдът не разполага и с пълномощията да прави лични или в допълнение следствие, а делото върви по бързата процедура и предстои на незабавна изговаряне.
 Екип прокурори се заема с
Екип прокурори се заема с " фактическата и правна трудност " на накълцаното момиче от Стара Загора

Разследването по случая се форсира

До арбитър Гьонева застана и ръководителят на съда Красимир Георгиев , който съобщи: " Убеден съм, че правосъдният състав единомислещо подписал правосъдния акт, е решил доказателствата по делото и е взел това решение. Съдебният акт е закономерен. Той е в унисон с настояването на представители на Окръжната прокуратура . "

Съдия Гьонева отхвърли опцията да подаде оставката си . " Няма да подам оставка, обичам работата си.Благодаря на всички, които ме поддържаха в това тестване. Колегите ми знаят по какъв начин работя, без да се лаская ".

Заяви и че поддържа митинга чисто човешки , само че прави работата си професионално и съзнателно. Също по този начин прикани медиите да не минават една граница, защото това би довело до доста съществени следствие - не посочи нито коя и каква граница, нито какви последици.
 Прокуратурата ревизира лека ли е телесната щета на обезобразеното момиче
Прокуратурата ревизира лека ли е телесната щета на обезобразеното момиче

За да реши дали да изиска отново арест за извършителя
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР