Разбира се, че съм член на ГЕРБ - не съм

...
Разбира се, че съм член на ГЕРБ - не съм
Коментари Харесай

Владислав Горанов с първи коментар за санкциите по Магнитски

Разбира се, че съм член на ГЕРБ - не съм обаче в управителните структури. Разбира се, имаше тълкования. Лесно е да се употребява една репутационна вреда, като тази оценка от страна на американското държавно управление към избран член на партия и това е проблем за партията. Това съобщи в предаването " Лице в лице " по bTV някогашният финансов министър Владислав Горанов в първия си коментар, откакто името му се появи в листата на глобените по закона " Магнитски ". 

В късния следобяд на 10 февруари първо Съединени американски щати разгласи, че глобяват някогашните министри Владислав Горанов, Румен Овчаров, някогашния изпълнителен шеф на АЕЦ " Козлодуй " Иван Генов, ръководителя на " Русофили " Николай Малинов и члена на съвета на шефовете на атомната централа Александър Николов. Малко по-късно стана ясно, че Англия също постанова наказания, само че против тримата българи, наранени от първи пакет наранени по " Магнитски " - Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков.

В оповестения от Съединени американски щати отчет се споделя, че " като министър на финансите Горанов е взел участие в корупционна скица, вследствие на която български длъжностни лица са получили десетки милиони евро в подмяна на удобно законодателство, облагодетелстващо кръгове в хазартния бизнес ".

 

Владислав Горанов уточни, че от две години не е част от управителните органи на партия ГЕРБ.

" Оставам в партия и имам доста другари вътре. Надявам се, че това няма да е проблем за тях, както не е проблем и за мен ", добави той.

Според него оценката на Съединени американски щати е притеснителна и разочароваща, тъй като " постоянно е уважавал американския метод на живот ". По думите на някогашния финансов министър обаче описаните обстоятелства са неточни. 

" Няма по какъв начин да се гордея, че в една междуведомствена комисия, която е под шапката на финансовото министерство, е позволено неверно използване на закона и то за не малко време. Но желая да обърна внимание, че този интервал не включва единствено моето министерстване, както и че аз бях този, които установи казуса и запънах да го вземам решение посредством закриването на Комисията по хазарта и прехвърлянето на работата ѝкъм Национална агенция за приходите ", изясни той.

Горанов призна, че в един миг е осъзнал, че " системата е запушена и обрасла ", а отговорността в един групов орган е размита. Затова предложил Национална агенция за приходите да контролира хазартната активност в България.

" Основният укор, че съм изменял законодателството удобно, е фактологически погрешен. Ще ви оставя една информация за измененията в Закона за
хазарта, които не включват присъединяване на никого от ГЕРБ, камо ли на министъра на финансите. Фактите могат да се открият и аз имам вяра, че нашите сътрудници са подведени ", сподели още някогашният финансов министър.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР