Разбиха организирана престъпна група, занимаваща се с отглеждане и разпространение

...
Разбиха организирана престъпна група, занимаваща се с отглеждане и разпространение
Коментари Харесай

Разбиха организирана престъпна група за производство и разпространение на марихуана


Разбиха проведена незаконна група, занимаваща се с развъждане и разпространяване на наркотични субстанции в огромни количества в мъглижкото село Дъбово, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Установени са петима души, които са се занимавали с активността.

Един от тях е с богато престъпно минало и голям брой ефикасни присъди „ Лишаване от независимост “. Осъждан е за съзнателно ликвидиране с присъда отнемане от независимост в размер на 16 години, има и голям брой присъди на територията на България. Установено е, че през 2021 година е почнал да се занимава с развъждане и разпространяване на марихуана. Същият е употребявал двамата си сина, жена си и съседа за реализиране на незаконната си активност.

Жената е служителка в „ Български пощи “ и е осигурявала пространствата, където да бъде укривана изсушената и готова за разпространяване марихуана - локалната поща, черква и читалище.

Организаторът персонално се е занимавал с продажбата на готовата и пакетирана марихуана на разнообразни купувачи, с които само той е поддържал контакти. Продавал е подготвена изсушена марихуана на цени сред 3000 – 4000 лв..

След като прави продажбите, той посещава казина и игрални зали, в които изхрачва парите, добити от незаконна активност, а от време на време заплаща и на останалите участници в групата.

Двамата му синове близнаци са възпитаници, на които следва да завършат междинното си обучение.

Занимават се с работа по строителни обекти, най-вече ремонт на жилищни покриви, както и вземат участие в развъждането на марихуаната. Заставяни са от татко си да работят по развъждането и сортирането на марихуаната.

Безработен комшия на уредника, който има няколко наследствени парцела, е бил принуден със боязън да дава пространства и дворни места за развъждане и сушене марихуаната. Той е получавал ежемесечно сумата от 80 лв. с цел да наглежда и пази засетите растения.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР