Разбиха мрежа за трафик на момичета с цел проституция. Те

...
Разбиха мрежа за трафик на момичета с цел проституция. Те
Коментари Харесай

Разбиха мрежа за трафик на момичета с цел проституция, работили са в български град

Разбиха мрежа за трафик на девойки за проституция. Те са работили в столични клубове, а цената им е била 100 лв.. Групата се е занимавала с набиране, склоняване и даване на полови услуги и трафик на хора. По време на следствието са открити и жертви.

" Само 1 % от жертвите се избавят, т.е. доста дребна част стигат до нас. Но наклонността, която следим на горещата линия, тук приказваме за български жители, е, че от ден на ден се усилват случаите, с които работим и от ден на ден жертви са мъже ", изясни пред NOVA  NEWS Диана Китова, управител на гореща линия за жертви на трафик.

Преди мъжете не са се осмелявали да подават сигнали.

" Ако преди говорихме за трафик на дами, към този момент приказваме за трафик на хора. И това е едно доста динамично събитие. Трафикът на хора непрестанно се трансформира. Променят се целевите групи, трансформират се методите на рекрутиране, трансформират се страните, към които са трафицирани хората ", разяснява Надя Кожухарова, координатор по стратегии за трафика на хора към " Асоциация Анимус ".

Тя добави и, че задачите на употреба се уголемяват от ден на ден и повече.

" Преди имахме трафик единствено за полова употреба, в този момент към този момент приказваме в огромна степен за трафик за трудова употреба, продажба на бебета, продажба на органи, насилствен брак ", добави Надя Кожухарова.

Много постоянно жертвите не се припознават като жертви. Често са в прочувствена връзка с трафиканта си и са разполагаем на този човек. Те са подлъгани, насилвани, принуждавани и заплашвани и нямат храброст да подадат сигнал.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР