Районният съд във Варна задържа под стража двама мъже, обвинени,

...
Районният съд във Варна задържа под стража двама мъже, обвинени,
Коментари Харесай

Още трима задържани за разпространение на детска порнография в Перник и Варна

Районният съд във Варна задържа под стража двама мъже, упрекнати, че са разпространявали нецензурен материали с деца, оповестиха през днешния ден от пресслужбата на съда. Обвиняемите са на 48 и 39 години. В изискванията на продължаващо закононарушение те са споделяли в интернет порнографските материали.

От събраните до този стадий данни по случая може да се направи обосновано съмнение, че двамата са съпричастни с закононарушението, за което са упрекнати. Двамата са с чисто правосъдно минало, само че всеки от тях е направил опит на изтрие посещаваните уеб сайтове и изтеглени файлове. Съдът смята, че поради тежестта на осъщественото и интензитета на незаконната активност - шерване на над 20 000 хиляди нецензурен файла, в това число съдържащи полови извращения с дребни деца на възраст от две до 10 години, обвинените би трябвало да бъдат арестувани под стража.

Решението на Районния съд предстои на обжалване в 3-дневен период.

По искане, импортирано в съда от Районна прокуратура – Перник,  е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на различен обвинен по случая с разпространяването на детска порнография.

В хода на следствието са събрани свидетелски показания, писмени доказателства и доказателствени средства. Те сочат, че в интервала от 20.10.2022 година до 18.11.2022 година в апартамент в гр. Перник. 48-годишният мъж употребявал компютър с конфигурирани стратегии за разпространение на аудиовизуалните материали с порнографско наличие с присъединяване на малолетни и малолетни лица до интернет консуматори.

Съдът одобри доводите на наблюдаващите прокурори за това, че наличните към сегашния миг по делото доказателства образуват обосновано съмнение както за авторството на действието, по този начин и за метода на осъществяването му. Съществува действителна заплаха обвиненият да извърши закононарушение.

Мащабната интервенция за откриване на закононарушението с висока степен на социална опасност се организира с присъединяване на Прокуратурата на Република България, Националната следствена работа и Главна дирекция „ Борба с проведена престъпност “ на Министерство на вътрешните работи.

Разследването по делото продължава.

Припомняме, че в неделя за още шестима от арестуваните за разпространяване на детска порнография, от общо 13, беше решено да останат в ареста. 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР