Районният съд в Свищов днес ще гледа мярката за неотклонение

...
Районният съд в Свищов днес ще гледа мярката за неотклонение
Коментари Харесай

Мъжът, пребил и остригал половинката си в Свищов, влиза в съда

Районният съд в Свищов през днешния ден ще гледа мярката за неотклонение на 28-годишния мъж, който преби и острига до кожа косата на дамата, с която е живеел на фамилни начала. Малтретираната жена и двете ѝ деца са в спешен център.

Три са повдигнатите обвинявания, едното е за лека телесна щета в изискванията на домашно принуждение. Мъжът е заплашил 27-годишната жена, с която е живеел, че или ще я убие, или ще остриже, уточни наблюдаващият прокурор от Свищовската прокуратура Силвия Начкова.

" В хода на следствието се откри, че е осъществена и насила посредством опасност по отношение на потърпевшата, вследствие на което тя е подстригана нула номер. След това е изведена на улицата, с цел да бъде показано това. Мотивът за тези дейния е ревнивост ", изясни тя.

Най-тежкото от трите обвинявания е за насила в изискванията на домашно принуждение. Предвижда се от 3 до 10 години отнемане от независимост, изясни Начкова. 

Обвиняемият не признава виновността си. Задържан е за 72 часа. Очаква се през днешния ден Районният съд в Свищов да гледа поисканата от прокуратурата непрекъсната мярка " задържане под стража ". Мъжът към този момент е осъждан за закононарушение срещу собствеността. 

На потърпевшата жена и децата ѝ е оказана помощ в спешен център във Велико Търново.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР