Районният съд в Сливен в сряда освободи срещу подписка 39-годишния

...
Районният съд в Сливен в сряда освободи срещу подписка 39-годишния
Коментари Харесай

Съдът в Сливен освободи с мярка подписка председател на СИК

Районният съд в Сливен в сряда освободи против подписка 39-годишния ръководител на секционната изборна комисия в сливенското село Горно Александрово, упрекнат в подправяне на бюлетини на първия тур на изборите за кмет на кметство в интерес на своя брат, оповестява Българска национална телевизия.

Поисканата мярка от прокуратурата за непрекъснато задържане на мъжа остана без почитание.  Повдигнато му е обвиняване. 

Той е към този момент в дома си, само че отхвърля коментар.

" В качеството си на ръководител на изборната комисия е направил отбелязване върху недействителна бюлетина и същата е регистрирана като действителна такава, с което преправил резултати от изборите в интерес на избран претендент . Законът планува наказване отнемане от независимост от 1 до 5 години ", сподели Катя Стаменова, представител на Районна прокуратура - Сливен.

Разследването по случая би трябвало да завърши до 2 месеца.  В четвъртък в Административния съд на Сливен ще се гледа тъжба на един от претендентите за кмет на селото с искане за анулиране на изборите в Горно Александрово.
 Арести поради изборни измами и в Сливенско
Арести поради изборни измами и в Сливенско

В цялата страна бяха подадени сигнали за нередности на вота от 29 октомври

Припомняме, че видео от камерата в помещението за преброяване на бюлетините в края на изборния ден на пърия тур от 29 октомври сподели по какъв начин ръководителят на комисията Костадин Костадинов, кметът Петър Костадинов и техен братовчед се суетят към масата с бюлетините. Председателят на комисията вади писалка и стартира да написа нещо по бюлетините.

Кметът, негов брат,  печели с 40 гласа, само че съперниците му настояват, че те са надписани и желаят анулиране на изборите в селото.

Кметът на село Горно Александрово твърди, че брат му е писал върху празен лист, върху който отбелязвал гласовете на гласоподавателите.
 Оставиха в ареста общинския консултант чичо Цено и помощничката му
Оставиха в ареста общинския консултант чичо Цено и помощничката му

Решението предстои на обжалване

Това бе единствено един от многото случаи на пописвани бюлетини на вота и арести след подадени сигнали.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР