Районният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста 41-годишната

...
Районният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста 41-годишната
Коментари Харесай

След побоя над осиновеното бебе: „Мама Айше остава в ареста

Районният съд в Пловдив остави за непрекъснато в ареста 41-годишната Анка Михайлова, станала известна като " мама Айше " .



Тя е упрекната, че е пребила осиновеното си дете на година и 9 месеца . Във вторник бяха взети зъбни отпечатъци от дамата. Наложени са на детето и е открито, че съответстват с ухапванията по тялото му . Съдът откри, че има обосновано съмнение, че точно Анка Михайлова, е направила закононарушението, в което е упрекната.
 пребито дете Пловдив Българска телеграфна агенция

Момиченцето към момента се бори за живота си. Детето е признато в събота в болница " Свети Георги " в извънредно тежко положение. Пред лекарите осиновителката декларирала, че то е паднало. Малкото момиче е било в безсъзнание с множествено травматични увреждания - синини, с друга отминалост, следи от ухапвания, черепно-мозъчна контузия, скъсване на бял дроб.

Осиновителката обяснила ухапванията с опити да съвземе детето .

 пребито дете Пловдив Българска телеграфна агенция
Тезата на обвинената ненапълно се поддържа от съседи, които сочат, че тя е викала за помощ и обяснила, че детето е паднало от леглото, разяснява правосъдният състав. Според магистратите това изцяло опонира с показанията на лекарите . Четирима медици, приели на 23 септември вечерта детето, са свидетелствали, че пострадванията по детето няма по какъв начин да са от еднократно рухване. По тялото му е имало голям брой остарели контузии. Офталмолог свидетелства за голям брой кръвоизливи в ретината , които съгласно него няма по какъв начин да са от рухване. 

Прокурорът по делото Атанас Илиев посочи, че заключенията на правосъдната психиатрично-психологична експертиза сочи, че единственото, което е интересувало майката, е по какъв начин органите на реда се отнасят с нея. Тя посочила липса на емпатия и човечност към детето . Представените от нея версии не подхождат между тях и със здравословното положение на детето, добави Илиев. 

Адвокатът на Михайлова - Снежана Почева, уточни, че очевидци разказват майката като извънредно грижовна, а инспекциите на обществените служби не са установили каквото и да е малтретиране. Почева добави, че персоналният доктор на детето също е свидетелствал за угриженост и навременно водене на прегледи.
Определението на съда не е дефинитивно и предстои на обжалване. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР