Районният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста 22-годишния

...
Районният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста 22-годишния
Коментари Харесай

Молдовецът, заподозрян за взрива на банкомат в Пловдив, остава в ареста

Районният съд в Пловдив остави за непрекъснато в ареста 22-годишния молдовец Евгени Недеалков. Студентът по право бе арестуван като един от обвинените в обира и взривяването на банкомат в Пловдив. Кражбата бе осъществена предходната събота и бяха откраднати 215 000 лв.. В Турция се губят следите на втория молдовски жител, който след обира е съумял да напусне България.

Пловдив

В правосъдната зала през днешния ден излязоха нови детайлности по случая. Двамата мъже са имали спътничка, също от молдовски генезис. Пред проверяващите тя в детайли е описала и посочила местата, на които са изхвърлени облеклата и инструментите след гърмежа. Жената е имала задачата да обмени част от изчезналата сума.
Весела Нажар, длъжностен бранител на арестувания: Тя е сменяла пари, да! Но, не е взимала пари от него. Парите са ѝ давани от различен, който не е открит по делото. Той е пристигнал тук да купува кола и са му платили 500 евро. Това е, което споделя той.
Разследващите са открили придвижването на близо 90 хиляди от изчезналите общо 215 000 лв..
Румяна Зайкова-Калеева, заместник-районен прокурор на Пловдив: Били са обменени в евро в разнообразни обмен бюра в град Бургас и изпратени в чужбина.
Според съда има задоволително доказателство арестуваният след обира молдовец да остане в ареста. От прокуратурата показаха и информация, съгласно която в родината му, против Евгени Недеалков се водят четири наказателни производства.
Румяна Зайкова-Калеева, заместник-районен прокурор на Пловдив: Няма адрес в страната. Той е със статут на екскурзиант. Съществува действителна заплаха също да напусне страната и надлежно да не може да понесе отговорността за осъщественото закононарушение.
Присъдата, която може да получи 22-годишния молдовски жител може да бъде сред 3 и 15 години отнемане от независимост.
 Молдовски жител е хванат за взривения банкомат в Пловдив, различен се търси Молдовски жител е хванат за взривения банкомат в Пловдив, различен се търси
Полицията залови в Бургас 22-годишен молдовски жител за взривения в събота сутринта банкомат в Пловдив. Извършителят е арестуван за 72 часа. Той е...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР