Районният съд в Монтана призна за виновен подсъдимия К.Ц., отправил

...
Районният съд в Монтана призна за виновен подсъдимия К.Ц., отправил
Коментари Харесай

Осъдиха условно пенсионер, заплашил да застреля и закопае служители на ВиК-Монтана

Районният съд в Монтана призна за отговорен подсъдимия К.Ц., отправил закани за ликвидиране към чиновници на ВИК – Монтана, и го наказа с осем месеца „ Лишаване от независимост “ условно.
На 27 ноември предходната година, в село Лехчево екип от чиновници на компания „ Водоснабдяване и канализация “ пристигнали пред дома на 62-годишния К.Ц., с цел да пресечен водоснабдяването му поради неплатени сметки.
Подсъдимият излязъл от къщата с револвер и два патрона и заплашил двама от чиновниците – Е.И. и Д.А., че ще ги простреля и закопае в изкопания тях трап.
Пред съда К.Ц., който е пенсионер по болест, не се призна за отговорен, а съгласно специалисти показания от него револвер е бил самоделен и неспособен да създаде изстрел.
Заканите обаче предизвикали състоятелен боязън у застрашените за реализирането им, а съгласно Наказателния кодекс това закононарушение се санкционира с „ Лишаване от независимост “ до 6 години. Съдът постанови за К.Ц. 8 месеца затвор като отсрочи наказването с 3 години изпитателен период.
Присъдата може да се апелира или стачкува пред окръжния съд в Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР