Районният съд в Монтана постанови шестмесечна условна присъда с тригодишен

...
Районният съд в Монтана постанови шестмесечна условна присъда с тригодишен
Коментари Харесай

Шестмесечна условна присъда за побой над лекар

Районният съд в Монтана постанови шестмесечна условна присъда с тригодишен изпитателен период за В.Т., който нанесъл побой и предизвикал лека телесна щета на доктор, оповестиха от съда, представени от Българска телеграфна агенция.

Саморазправата с лекаря е станала на 18 декември 2022 година в Центъра за незабавна здравна помощ, намиращ се в постройката на регионалната болница „ доктор Стамен Илиев “ в Монтана. Тогава В.Т. нападнал медицинския експерт, до момента в който той лекувал негов непосредствен, като му нанесъл няколко удара и му предизвикал телесна щета.

Пред съда В.Т. се признал за отговорен и сключил съглашение с прокуратурата за присъда под минимума за това закононарушение. Присъдата е дефинитивна и не предстои на тъжба или митинг.

От Съдебната палата в Монтана декларират, че делата за набези против лекари в последните години зачестяват. В околните дни следва разглеждане на друго сходно дело за нахлуване против доктор и нанасяне на телесна щета в Центъра за незабавна здравна помощ в града, обвинени по което са мъж и жена от близкото село Портитовци, допълват от Българска телеграфна агенция.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР