Районният съд в Добрич отмени наложената мярка на изпълнителния директор

...
Районният съд в Добрич отмени наложената мярка на изпълнителния директор
Коментари Харесай

Съдът върна на работа отстранения шеф на ВиК-Добрич

Районният съд в Добрич анулира наложената мярка на изпълнителния шеф на ВиК – Добрич Тодор Гигински за краткотрайното му премахване от служба заради отпадане на нуждата от нея. Тя му беше наложена на 4 септември по отношение на водено досъдебно произвеждане, по което Гигински е притеглен като обвинен. Срещу него беше повдигнато обвиняване, че в интервала от 10 до 14 февруари е разпоредил създаване на оборудване за прилагане на вода от река Батовска. Действието му е в прорез със Закона за водите.
Впоследствие в Районния съд е формирано административно наказателно дело по импортирано разпореждане от Добричката районна прокуратура, с което е направено предложение за налагане на административно наказване на Гигински и  освобождението му от наказателна отговорност. Защитата му е внесла молба за анулация на наложената краткотрайна мярка „ премахване от служба “.
Преценката на магистратите е, че е отпаднала нуждата от тази мярка, защото няма съображение да се смята, че служебното му състояние може да попречи на изясняването на събитията по делото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР