Районният съд в Бяла уважи искането на прокуратурата и наложи

...
Районният съд в Бяла уважи искането на прокуратурата и наложи
Коментари Харесай

Постоянен арест за мъжа, пратил в кома момчето в Бяла заради цигара

Районният съд в Бяла почете настояването на прокуратурата и наложи през днешния ден непрекъсната мярка "задържане под стража " на 32-годишния В.М., който е упрекнат, че е предизвикал междинна телесна щета на 18-годишния А.А. на 8 юли (събота). Това оповестиха от прокуратурата.

Инцидентът е станал към 5,50 часа на 8 юли в центъра на Бяла. От събраните досега доказателства е открито, че В. М. е нанесъл удар с ръка в главата на А. А., при който момчето пада и си удря главата в тротоарните плочки. Свидетели сочат, че е имало опит за удар с бирена бутилка, само че той е бил предотвратен.

Съдът е приел, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на действието - тежко съзнателно закононарушение от общ темперамент, за което законът планува наказване до шест години затвор. Съществува действителна заплаха В.М. да се укрие или извърши друго закононарушение. Мъжът постоянно пътувал и зад граница.

От прокуратурата оповестиха, че незабавно след случая арестуваният е изоставил в безпомощно положение потърпевшия и не е разрешил на другите присъстващи да му окажат помощ и потърсят здравна помощ.

Наблюдаващият прокурор Ива Христова разяснява, че не престават дейните следствени дейности по следствието, откриват се нови очевидци, които се разпитват. До момента обвиненият не е дал пояснение за случилото се.
Определението на съда може да се апелира.

От Университетската болница в Русе обясниха, че момчето продължава да бъде в кома, като положението му остава тежко.

Припомняме, четийнейджърът беше пребит грубо в ранните часове на събота заран на връщане от дискотека, тъй като отказал цигара на нападателя му. След случилото се поданици на Бяла започнаха митинги с искане за обективна присъда. Очаква се митингите да продължат и довечера.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР