Районният съд в Бургас наложи ефективни наказания лишаване от свобода

...
Районният съд в Бургас наложи ефективни наказания лишаване от свобода
Коментари Харесай

19-годишният Омар, прегазил полицаите в Бургас, отива в затвора за близо 5 г. за трафик

Районният съд в Бургас наложи ефикасни санкции " отнемане от независимост " за тримата - Омар Аднан, Ахмад Муфид и Абдулах Абдулуахед, за това, че са подкрепили незаконно 47 чужденци от Иран, Мароко и Сирия да минават през българска територия. Сирийците бяха упрекнати в каналджийство, а лидерът на рейса бе предаден на съд за няколко обособени закононарушения.

Зад кормилото на рейса, който блъсна патрулката с униформените, пробвали се да им препречат пътя, беше тогава 18-годишният Омар Аднан. Той получи присъда от 4 години и 10 месеца " отнемане от независимост " и санкция от 11 000 лв.. за незаконното подкрепяне на жителите на Сирия, Мароко и Иран да преминат през българска територия. Омар Аднан е бил недееспособен лидер. Управлявал е с висока скорост. Престъплението е осъществено в съучастничество с Абдулах Абдулуахед и Ахмад Муфид, които също бяха привлечени към наказателна отговорност.

Омар Аднан е наказан и за това, че е управлявал пътническия рейс, който не е регистриран по българския законов ред. За същото закононарушение към наказателна отговорност бе притеглен и Абдулах Абдулуахед, който е управлявал транспортното средство по част от маршрута. Автобусът бил с нидерландски регистрационни табели, издадени за друго транспортно средство. Омар Аднан бе предаден на съд и за това, че при превозването на жителите на Сирия, Мароко и Иран е попречил на полицейски чиновници да изпълнят отговорностите си.

Той е притеглен към наказателна отговорност и за съзнателно причиняване на гибелта на двамата полицейски чиновници, които починаха на място. Първоначално той твърдеше, че е 15-годишен.

Досъдебното произвеждане, което се организира под надзора на Окръжна прокуратура - Бургас, следва да бъде импортирано в Окръжен съд - Бургас.

Трафикантът Абдулах Абдулуахед беше наказан от Районния съд на 4,4 година зад решетките плюс 18 000 лв. санкция, а третият сириец, тогава малолетен, Ахмад Муфид, получи наказване от 1 година и 10 месеца " отнемане от независимост ", осведоми Българска телеграфна агенция.

Подсъдимите одобриха всички обстоятелства и признаха виновността си по всички обвинявания по време на съвещанието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР