Районните магистрати в Бургас наложиха мярка за неотклонение задържане под

...
Районните магистрати в Бургас наложиха мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Оставиха в ареста организатора на схемата с мнимата просия в Равда

Районните магистрати в Бургас постановиха мярка за неотклонение " задържане под стража " спрямо 58-годишния Б. М., против който бяха повдигнати обвинявания за това, че е принуждавал трима мъже да просят, заяви Българска телеграфна агенция. Един от тях е 55-годишен мъж от Ловеч, който беше атакуван от Д. В. от Ямбол. В правосъдната зала през днешния ден обвиненият отхвърли да е употребявал насила по отношение на мъжете, а юристът му изиска по-лека мярка, защото клиентът му бил болен от рак и трябвало да посещава лъчетерапия.

 

" Здравословното му положение е тежко. Има рак на простатата, диабет, хипертония. Към това би трябвало да прибавим и четири стенда. Поискахме съдебномедицинска експертиза, която да установи здравословното му положение. Той отхвърля да ги е принуждавал да просят. Обясни, че ги е приютил в дома си. против алегоричен наем ”, сподели Калин Янев, юрист на 58-годишния мъж.

 

" Никого не съм принуждавал да прави нещо. Имало  е случаи, в които съм ги карал до болничното заведение. Просто ги познавам и съм им оказал помощ да не скитат лятото, да не спят в храстите. За това по 100 лв. ми дават ”, сподели от своя страна пред правосъдния състав Б. М., който е бургазлия. Днес стана ясно, че е неведнъж осъждан за разнообразни закононарушения.

 

От прокуратурата осведомиха, че осъщественото от него закононарушение се класифицира по член 159 а, алинея 2 от Наказателния кодекс и е осъществено при изискванията на рисков рецидив. Наказанието е от 5 до 15 години " отнемане от независимост ", санкция и конфискация.

 

Единият от просяците е 55-годишен мъж, който неотдавна Динко от Ямбол разобличи, че се прави на недъгав и проси лепта към огромни хипермаректи по морето. След като видеото с реакцията на Динко се завъртя в обществените мрежи той бе задържан и упрекнат в безчинство и насила.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР