Районните кметове продължават да премахват гаражите, построени в началото на

...
Районните кметове продължават да премахват гаражите, построени в началото на
Коментари Харесай

Багери тръгват срещу последните оцелели гаражи

Районните кметове не престават да отстраняват гаражите, издигнати при започване на 90-те години върху общинските терени. В " Южен " имат намерение до края на декември да съборят близо 500 кафези. Кметът на региона Борислав Инчев към този момент е изпратил уведомления на притежателите на първите гаражи. Срокът на едни от тях изтича в края на февруари, на други - до края на март. 

Политиката, която организира община Пловдив, е вярна, тъй като гаражите заемат доста повече място, а и много от тях са грозни и изгнили, само че би трябвало да се даде ясна сметка какви вложения ще се заделят за благоустрояването на освободените пространства, разяснява за " Марица " Инчев. Идеята е вместо клетките да се построяват паркинги с прилежащи пространства за отдих с пейки и зеленина. 

В " Южен " гаражите са 1200 на брой. Първо ще бъде разчистено карето сред ул. " Кукуш ", " Цар Борис III Обединител ", бул. " Никола Вапцаров " и " Македония ".

В " Западен " за побутване са набелязани също към 500 кафези. И кметът на региона Димитър Колев желае да оформя паркоместа, стига да разполага с задоволително средства. В " Централен ", където на първо време се приложи политиката на тоягата, към този момент са вдигнати над 1000 гаража. Последните заповеди изтичат, твърди кметът Георги Стаменов. Жителите от блока сред ул. " Кръстю Пастухов " и бул. " Цар Борис III Обединител " обаче се оплакват на омбудсмана, че 20 гаража не престават да заемат тясното пространство и към тях се натрупа отпадък. 

В кв. " Гладно поле " багерите сринаха 600 кафези. Кметът Николай Чунчуков възнамерява също благоустрояване на занемарените площи с места за паркиране, откакто времето се затопли.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР